Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Om Rom

Om Rom

Inbunden bok. Carlsson. 6 uppl. 2005. 319 sidor.

Mycket gott skick. Inga anteckningar. Prislapp.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789172036628
Titel
Om Rom
Författare
Bo Lundin
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2005
Omfång
319 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
137 x 215 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
646 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Om Rom är utan tvekan den bästa svenskspråkiga kulturella ciceronen till Rom. Läser man den i Rom är risken att man tycker bättre om boken än om verkligheten" skrev Johan tell i Vagabond. I den sjätte upplagan är denna älskade och användbara guidebok än en gång aktualiserad, omarbetad, utökad och försedd med inte bara en mängd nya fakta och tips utan också med nytt bildmaterial.
Det finns mängder av böcker som berättar om Forum och vatikanen, barockkyrkorna och shoppinggatorna, historierna och världshistorien. Allt detta finns förstås också i den här boken. Men här står det också om mycket annat, som gör Rom till en unik och underbar stad: o katterna och kurtisanerna, kyrkogårdarna och fontänerna, döden och miljöförstöringen, de många filmmiljöerna, de sällsamma helgonrelikerna och de spännande sevärdheterna i skymundan.
"Ta med fårtöljen till Rom och läs Lundin i etapper på Piazza del Popolo" uppmanade Carl-Henrik Svenstedt i DN när första upplagan kom ut 1984.
Fåtöljen behövs inte: här finns gott om tips om tidlösa klostergårdar, soliga hörn och skuggiga ställen att sitta och läsa i. Att klara sig utan boken är betydligt svårare.

Bo Lundin är kulturjournalist, deckarexpert och f.d. teaterkritiker. Han har skrivit flera fackböcker om populärlitteratur och har Rom som favoritresmål sedan mer än 40 år.