Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kinesiska symboler

Kinesiska symboler

Mycket gott skick. Västerås,2008,ICA bokförlag,143s, foto i färg, dek.ppb., bredd 19,6cm höjd 24,6cm,Mycket gott skick.,9789153429425,De vanligaste symbolerna som man möter i det kinesiska samhället, deras betydelse och underliggande mening.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789153429425
Titel
Kinesiska symboler
Författare
Ingrid Booz Morejohn
Förlag
Ica Bokförlag
Utgivningsår
2008
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
195 x 247 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
671 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kinesiska symboler förklarar den bakomliggande orsaken till de många symboler och lyckotecken man möter till vardags i Kina. Oftast förstår man inte deras betydelse eller underliggande mening. Visuella budskap och lyckobringande tecken används överallt i den kinesiska världen - på konst, möbler och hantverk, arkitektur, vardagsföremål, ­kläder, mat och förpackningar - och de går igen i festivaler och högtider. Symbolerna är starkt förankrade i kinesernas uppfattning om lyckobegrepp som Tur, Framgång, Långt liv, Glädje, Rikedom, Frid och Harmoni. Denna värld är en skattkammare av visuella ordlekar, vitsar och bildrebusar, oftast uppbyggda och avhängiga av det tonala kinesiska språket. Tonspråket har lett till att det finns en mängd likljudande ord som låter eller uttalas nästan likadant. Således kan en fladdermus skicka ett budskap om lycka och om tur eftersom alla tre orden har samma uttal. För den oinvigde och för den som inte förstår språket förefaller dessa saker sakna relation och framstår bara som obegripliga. För den invigde framgår budskapet klart och tydligt. Med denna bok ska även du kunna förstå dig på de vanligaste symbolerna. Du får också lära dig att känna igen olika djursymboler: draken, fågel fenix och andra sagoväsen från djurvärlden som man möter i t ex Förbjudna staden eller i ett kinesiskt tempel. Du får också en inblick när det gäller olika tals förmåga att bringa tur, lycka och rikedom.
Boken är en ypperlig källa under rundresor i landet, när man umgås med kineser, för den som botaniserar i den lokala kinabutiken eller vill förstå mer av den underliggande symboliken som används i t ex kinesisk inredning. Boken är rikt illustrerad med fantastiska färgbilder från det kinesiska vardagslivet.
Ingrid Booz Morejohn är fotograf, reseledare i Kina och Kinakännare sedan många år. Hon har besök samtliga av landets provinser och bor sedan 2006 i Chengdu, huvudstad i Sichuanprovinsen. Hon är även författare till Resa till Kina, utgiven på ICA bokförlag 2006.