Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Romaner : Astarte / Merit vaknar / Kris / För lite

Romaner : Astarte / Merit vaknar / Kris / För lite

Inbunden bok. Modernista. 1 uppl. 2022. 495 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bokhandelsnytt exemplar i presentskick. Oläst.

Fyra romaner i ny, samlad utgåva. Karin Boye är en av det svenska 1900-talets mest lästa och älskade poeter. Som romanförfattare är hon mindre känd. Framtidsskildringen Kallocain från 1940 har blivit en tidlös klassiker, men den föregicks av fyra andra romaner, skrivna i snabb följd under åren 1931-1936.

ASTARTE var debutromanen, en egensinnig uppgörelse med det moderna konsumtionssamhället, så som det gestaltar sig runt en vacker skyltdocka. I MERIT VAKNAR skärskådas äktenskapet med samma skarpa, skeptiska blick, och Boyes sanningslidelse når sedan en höjdpunkt i den delvis självbiografiska KRIS, som med modernistiskt raffinerad form skildrar en ung lärarstudents religiösa brottning och sexuella uppvaknande. I FÖR LITE har 1930-talets ekonomiska kris tvingat författaren Harald att överge sina konstnärliga ideal, och världen mörknar.

Tillsammans ger dessa fyra romaner en sammansatt bild av en författare med starka inre drivkrafter som också är mottaglig för impulser från alla håll - och av en konfliktfylld värld på väg mot katastrofen.

KARIN BOYE, född 1900 i Göteborg, död 1941 i Alingsås, var poet, romanförfattare, novellist och översättare. Som prosaist är hon mest känd för sin ständigt återutgivna roman Kallocain [1940]. Hennes övriga romaner - Astarte [1931], Merit vaknar [1933], Kris [1934] och För lite [1936] - samlas här i en volym.

AV KARIN BOYE: Moln / Gömda land / Härdarna / Astarte / Merit vaknar / Uppgörelser : skisser och noveller / Kris / För trädets skull / För lite / Ur funktion / Kallocain : roman från 2000-talet / De sju dödssynderna och andra efterlämnade dikter / Bebådelse / Hon som bär templet : spel i en akt / Soldrottningens gudson : berättelse och skådespel / Det hungriga ögat : journalistik 1930-36 : recensioner och essäer / Resedagbok i Grekland : från Hitlers Berlin till Apollons Olympia / Ett verkligt jordiskt liv / Snäckors sorl : ett urval noveller / Karin Boye - okända brev och berättelser.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789180235341
Titel
Romaner
Författare
Boye, Karin
Förlag
Modernista
Utgivningsår
2022
Omfång
495 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 37 mm
Vikt
684 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Fyra romaner i ny, samlad utgåvaKarin Boye är en av det svenska 1900-talets mest lästa och älskade poeter. Som romanförfattare är hon mindre känd. Framtidsskildringen Kallocain från 1940 har blivit en tidlös klassiker, men den föregicks av fyra andra romaner, skrivna i snabb följd under åren 1931-1936.
Astarte var debutromanen, en egensinnig uppgörelse med det moderna konsumtionssamhället, så som det gestaltar sig runt en vacker skyltdocka. I Merit vaknar skärskådas äktenskapet med samma skarpa, skeptiska blick, och Boyes sanningslidelse når sedan en höjdpunkt i den delvis självbiografiska Kris, som med modernistiskt raffinerad form skildrar en ung lärarstudents religiösa brottning och sexuella uppvaknande. I För lite har 1930-talets ekonomiska kris tvingat författaren Harald att överge sina konstnärliga ideal, och världen mörknar.
Tillsammans ger dessa fyra romaner en sammansatt bild av en författare med starka inre drivkrafter som också är mottaglig för impulser från alla håll - och av en konfliktfylld värld på väg mot katastrofen.KARIN BOYE, född 1900 i Göteborg, död 1941 i Alingsås, var poet, romanförfattare, novellist och översättare. Som prosaist är hon mest känd för sin ständigt återutgivna roman Kallocain [1940]. Hennes övriga romaner - Astarte [1931], Merit vaknar [1933], Kris [1934] och För lite [1936] - samlas här i en volym.