Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En kort guide till strategisk korttidsterapi

En kort guide till strategisk korttidsterapi

Inbunden bok Natur & Kultur förlag. 1 uppl. 1996. 224 sidor.

Mycket gott skick. Ett vikt hörn inuti.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9127041212
Titel
En kort guide till strategisk korttidsterapi
Författare
Brian Cade - William Hudson O'Hanlon
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
1996
Omfång
224 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
410 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Boken ger en lättfattlig men grundlig översikt över modern korttidsterapi och hur det vuxit fram. Här beskrivs utvecklingen från strategisk terapi till dagens lösningsfokuserade, och ledande namn som Milton Erickson, Jay Haley och John Weakland presenteras. Med hjälp av ett stort antal kliniska exempel beskrivs centrala behandlingsmetoder såsom "reframing" ("ominramning" – en viss företeelse sätts in i en ny referensram) och paradoxala interventioner.

Författarna ger en fyllig teoretisk bakgrund till de olika teknikerna. De tar upp angelägna etiska frågor - risken för att korttidsterapeuten, i effektivitetens namn, frestas till manipulativa tekniker. De pekar på faran i ett ensidigt beteendeorienterat perspektiv och betonar vikten av att också emotionella och socialpolitiska faktorer vägs in. De visar hur terapeuten genom aktiva ingripanden kan försöka få klienten att förändra invanda mönster och beteenden.

Terapeuten intresserar sig enligt denna modell inte alls för eventuella bakomliggande orsaker, t.ex. till att en person dricker väl mycket, utan inriktar sig enbart på de aktuella problemen och hur de kan åtgärdasgenom att patienten förändrar sitt beteende.

Målgrupper: Boken är efterlängtad inom socionom- och psykologutbildningen, liksom inom utbildningen av par- och familjeterapeuter. De många roliga exemplen gör den till givande läsning för envar med intresse för mänskligt beteende.
Översättning Per Rundgren

Författarna är erfarna och respekterade terapeuter med ett flertal skrifter bakom
sig. Brian Cade driver egen praktik i Nya Sydwales, Australien. William O'Hanlon är verksam som psykoterapeut i Omaha, Nebraska.

John Weakland om författarna: "I boken säger de att de bestämde sig för att tillsammans skriva en bok som sammanfattade korttidsterapins grundläggande teoretiska begrepp och praktiska tekniker. Var och en som läser den här boken kommer att tacka dem för den insatsen!"