Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Skymningstid

Skymningstid

Inbunden bok. Weyler Förlag. 1 uppl. 2021. 424 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bokhandelsnytt exemplar i presentskick. Oläst.

Allt borde vara perfekt. Det svenska samhällsbygget är hugget i sten, beredskapslagren är välfyllda och på vårkanten hörs finkarna sjunga i lövträden. Ändå går Gunnar Björk med en molande oro. När vinden vänder, och det kan hända när som helst, då är allt upp till honom.

Samtidigt får säkerhetspolisen Monika Nilsson upp ett spår som pekar mot en inhemsk högerextrem gruppering, möjligen med kopplingar till statsapparatens allra innersta kretsar.

Skymningstid är en roman om hemliga nätverk och underjordiska celler mitt i välfärdssamhället. Det handlar om makt och motstånd, om rädslan för en sovjetisk ockupation och om det svenska sjuttiotalets skuggsida.

Henrik Bromander är författare och serietecknare. Han har givit ut totalt sju prosaböcker, senast den kritikerrosade romanen Högspänning (2019). Skymningstid är hans första roman på Weyler.

"Det är svårt att tänka sig någon som vore bättre lämpad att ta tag i detta stoff än Henrik Bromander. Få äger hans förmåga att låta det historiska ögonblicket kristallisera sig i romanfigurernas tankevärldar." (Dagens Nyheter).

"Han stakar ut en bättre, friskare väg för den svenska romankonsten. Nya iskallt paranoida Skymningstid är ytterligare ett bevis på det. Paranoian som litterär teknik är ofta tungrodd, den blir gärna stollig som hos Thomas Pynchon, eller lätt obegriplig som hos John le Carré. Bromander gör den försåtligt enkel, till en krypande osäkerhet i meningar, replikskiften och små detaljer. Teknisk bravur, kan man kalla det." (Expressen).

"De många, många läsare som Skymningstid förtjänar är att gratulera. Så varsågoda: här är ett vaccin med starka biverkningar mot dårskapernas farsot som var värt att vänta på." (Göteborgs-Posten).

"I Skymningstid träder han fram som en stilsäker svensk John Le Carré." (Vi Läser).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127171008
Titel
Skymningstid
Författare
Bromander, Henrik
Förlag
Weyler Förlag
Utgivningsår
2021
Omfång
424 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 215 mm Ryggbredd 35 mm
Vikt
798 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Allt borde vara perfekt. Det svenska samhällsbygget är hugget i sten, beredskapslagren är välfyllda och på vårkanten hörs finkarna sjunga i lövträden. Ändå går Gunnar Björk med en molande oro. När vinden vänder, och det kan hända när som helst, då är allt upp till honom.Samtidigt får säkerhetspolisen Monika Nilsson upp ett spår som pekar mot en inhemsk högerextrem gruppering, möjligen med kopplingar till statsapparatens allra innersta kretsar. Skymningstid är en roman om hemliga nätverk och underjordiska celler mitt i välfärdssamhället. Det handlar om makt och motstånd, om rädslan för en sovjetisk ockupation och om det svenska sjuttiotalets skuggsida.Henrik Bromander är författare och serietecknare. Han har givit ut totalt sju prosaböcker, senast den kritikerrosade romanen Högspänning (2019). Skymningstid är hans första roman på Weyler. Det är svårt att tänka sig någon som vore bättre lämpad att ta tag i detta stoff än Henrik Bromander. Få äger hans förmåga att låta det historiska ögonblicket kristallisera sig i romanfigurernas tankevärldar. ... En utmärkt spänningsroman. Dagens NyheterHan stakar ut en bättre, friskare väg för den svenska romankonsten. Nya iskallt paranoida Skymningstid är ytterligare ett bevis på det. ... Paranoian som litterär teknik är ofta tungrodd, den blir gärna stollig som hos Thomas Pynchon, eller lätt obegriplig som hos John le Carré. Bromander gör den försåtligt enkel, till en krypande osäkerhet i meningar, replikskiften och små detaljer. Teknisk bravur, kan man kalla det. ExpressenDe många, många läsare som Skymningstid förtjänar är att gratulera. Så varsågoda: här är ett vaccin med starka biverkningar mot dårskapernas farsot som var värt att vänta på. Göteborgs-PostenI Skymningstid träder han fram som en stilsäker svensk John Le Carré. Vi Läser