Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Det Vita Gardet

Det Vita Gardet

Inbunden bok. P.A. Norstedt & Söners Förlag, Stockholm. 1989.

Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Ljusbrunt laminatbd. Ryggtitel. Främre pärmen med sv/v-illustrationer.(Porträtt av förf. och en grupp bolsjeviker). Format: 14,7x23,5cm. Om förf. och boken: Bulgakov hör till de klassiska författarna i rysk 1900-tals litteratur. Hans romaner "Mästaren och Margerita" och "Vita Gardet" och "Svart Snö" m.fl. räknas till världslitteraturens mästerverk.
"Det Vita Gardet" utspelas i Kiew1918, ett Kiev belägrad av bolsjevikerna. Boken är romanen om revolutionens motståndare, om den borgerliga spillran, som i det längsta söker undfly revolutionens Röda armée. " Bulgakov frågar: Vad ska de Vita kämpa för? Han visar att de befinner sig i en politiskt hopplös situation . Samtidigt skildrar han deras värld, deras moral och livsstil med djupaste sympati. Det är känt att han aldrig, trots de svåraste situationerna lät sig pressas till att skriva något positivt om Stalins regim. Det är också känt att Stalin besökte föreställningen av en dramatisering av "Det vita Gardet" på Konstnärsteatern i Moskva 13 gånger, under det att boken inte fick tryckas i sin helhet och sedan helt förbjöds. Bulgakov kände sig förintad och skrev brev till Generalsekreteraren Stalin att antingen befalla honom att genast lämna Sovjetunionen eller att se till att han får arbete på konstnärsteatern som regisseur.Självaste Stalin ringde upp honom en dag och han blev regisseur och klarade livet, med inte mycket mer. Hans liv blev en enda kamp mot myndigheterna, mot teaterledningar, mot förlagen, mot intriger. Han älskade de goda livet, eleganta kläder och att umgås med sina vänner.
Han klarade sig , trots att han inte blev medlem i partiet, trots att han inte skrev någon kommunistisk pjäs och vägrade att gå regimen till mötes. Bulgakov dog 1940 i en njursjukdom. nästan blind och under svåra smärtor.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK