Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Europas historia 1780-1920  -  Ett genusperspektiv; Andra utgåvan

Europas historia 1780-1920 - Ett genusperspektiv; Andra utgåvan

Häftad bok.

Gott skick. Natur & Kultur, 2009, 290 s., 5 s. tidigt i boken med sammanlagt 6 stycken (ett antal rader) förstrukna med transparent grön/blå märkpenna; i övrigt i mkt gott skick. Orig.titel: Gendering European History 1780-1920, övers. av Sissela Uisk

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789127120846
Titel
Europas historia 1780-1920 : ett genusperspektiv
Författare
Caine, Barbara
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2009
Omfång
290 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
136 x 211 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
380 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I traditionell akademisk historielitteratur förbinds oftast föreställningar om medborgarskap, rättvisa, nationalism och imperialism med centrala politiska händelser som Franska revolutionen, industrialiseringen eller första världskriget.
Europas historia 1780–1920 – Ett genusperspektiv sätter i stället fokus på maskulinitets- och feminitetskategorier och förnyar därmed tolkningen av den europeiska historien. Författarna visar att de politiska processerna rymmer könsvariabler och att både vardags- och familjelivet och den offentliga sfären är strukturerad efter föreställningar om könsskillnader.
Vad betyder det att de olika offentliga rummen könsladdades och blev uteslutande manliga? Att kvinnor som var politiskt engagerade sågs som naturvidriga? Vilka nya möjligheter för kvinnlig frigörelse skapade den postrevolutionära tiden?
Boken lämpar sig på alla akademiska utbildningar som rymmer ett historiskt perspektiv. Den är systematiskt strukturerad kring teman som identitet, arbete, politik och medborgarskap och behandlar både den privata och den offentliga sfären. Förutom inom historia, idéhistoria och genusvetenskap kan den även användas inom utbildningar i statsvetenskap, ekonomisk historia och sociologi. Det pedagogiska greppet gör att den med fördel också kan läsas av en intresserad allmänhet.