Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Brev från en bruten horisont

Brev från en bruten horisont

Häftad bok. Gilla Böcker. 1 uppl. 2011. 188 sidor.

Nära nyskick. stämplad inuti av biblioteket. Portot gäller oavsett antal böcker. - En fantastisk skröna om kärlek, sorg och längtan. Språket är ömsom lakoniskt konstaterande och böljande bildrikt. En uppiggande annorlunda debutroman ? att förundras över och förtrollas av!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186634070
Titel
Brev från en bruten horisont
Författare
Brunell, Calle
Förlag
Gilla Böcker
Utgivningsår
2011
Omfång
188 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
125 x 185 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
220 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"William låg framme på fördäck. Om han hade skärpt blicken över styrbords sida skulle han kunnat skönja konturerna av Galway Bay flyta förbi som en tyst, grön synvilla just ovan horisonten. Men hans ögon hade förvandlats till vatten, liksom hans kropp hade blivit den ocean han försökte korsa. Genom tårarna såg han gud. Och om den allsmäktige behagat titta tillbaka på William hade han sett honom, naken och utmärglad, vilse i en segelbåt på norra Atlanten. Just på gränsen till galenskap, på handfast kurs mot sitt eget förfall."

Förlorad till havs skriver William brev och sjösätter på vågorna. I den bohuslänska skärgården inträffar ett mirakel. Historien vindlar sig genom en norrskensnatt i Västerbotten under kriget till kanariefågelskvitter nere i en walesisk kolgruva. Fram till Mika, som funderar på att göra slut. Helst bland folk, för att kunna bevara någon slags värdighet. "Om två veckor, på stormarknaden." Men tidigare generationer hänger över hans axel, och en röd tråd spänner genom tid och rum, knyter ihop två älskande med varandra.

Calle Brunell är född 1979, uppvuxen i ett kollektivhus i Eskilstuna och bor nu i Stockholmsförorten Kärrtorp med sin son. Däremellan har han bott på ett Walesiskt slott och ett Tibetanskt munkkloster. Efter att bland annat ha arbetat med hemlösa kvinnor och traumatiserade barn, utbildar han sig nu till psykolog.

"Brev från en bruten horisont" är Calle Brunells debutroman. Det är en gåtfull, sprakande berättelse om kärlek, som rymmer både havsdjup och himlasång.

"Svindlande vackert om rädsla, passion och dårskap. Jag kommer på mig själv med att gång efter annan stanna upp och hämta andan, ler och gråter om vartannat. En roman att förlora sig i, dröja sig kvar vid och återkomma till."
Malin Forsberg, journalist

"Många stora känslor beskrivs och beskrivs mycket väl. Man lägger ett pussel medan man läser den här romanen. Pusslet blir större och vackrare för var sida man lämnar bakom sig."
Bokbloggen Stringhyllan

"En fantastisk skröna om kärlek, sorg och längtan. Språket är ömsom lakoniskt konstaterande och böljande bildrikt. En uppiggande annorlunda debutroman - att förundras över och förtrollas av!"
Marie-Louise Lidén, Tidningen Må Bra