Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Indiens mat

Indiens mat

Inbunden bok. B Wahlströms. 2 uppl. 1998. 192 sidor.

Mycket gott skick. Stort format 28 x 22,5 cm Vikt 1.035 g.
Inbundet laminatband, ANDRA upplagan, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Peter Knab och Simon Smith. Originalets titel: 50 Great Curries of India (1996). Översättning: Karin Andræ. Ur baksidestexten: Med femtio fantasieggande recept på curryrätter introduceras i Indiens mat hela det spännande indiska köket. Som nybörjare kan man starta med ett enkelt grundrecept för att så småningom företa en kulinarisk resa över hela subkontinenten i det egna köket: bengalisk kyckling eller kyckling med cashewnötter från Bombay? Lamm från Kashmir eller kanske lamm med spenat från Punjab? Indiens mat med dess rika traditioner, som vuxit fram under många århundradens lopp, blir här tillgänglig för oss tack vare goda råd om metoder, redskap och ingredienser. För de flesta svenska betyder nog curry en burk gulaktig kryddblandning. Men en curry kan vara tusen olika rätter; grunden är dock alltid en sås tillagad enligt vissa regler. Tillsammans med kött, fisk eller grönsaker kan curryn ätas både till vardags och till fest. Och den kan ackompanjeras av risrätter, bröd, yoghurt, chutney och inläggningar. INNEHÅLL: Ett tack till... Förord. Det indiska kökets filosofi. Varför en indisk måltid? Vad är egentligen en curry? Hur man använder kryddor. Örter och färska kryddor. Chili. Curry - en översikt. Tips och genvägar. En enkel bascurry. RECEPTEN: Ris. Indiskt bröd eller roti. Grönsaker som tillbehör. Potatis. Linser. Yoghurt (Raita). Papadam. Chutney. Cachumber. Desserter. Att planera en måltid. Menyförslag. Vad dricker man till en indisk måltid? Register.
// Namnad på försättsbladet, främre pärmen har en liten nötning i nederkanten, mindre hanteringsspår förekommer. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [2595]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789132320446
Titel
Indiens mat
Författare
Camellia Panjabi
Förlag
B Wahlströms
Utgivningsår
1996
Omfång
192 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1046 g
Språk
Svenska