Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Djävulsformeln

Djävulsformeln

Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2000. 424 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hylla A103

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9100571547
Titel
Djävulsformeln
Författare
Carina Rydberg
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2000
Omfång
424 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
142 x 220 mm Ryggbredd 34 mm
Vikt
716 g
Språk
Svenska
Baksidestext
¿Jag föddes död. Jag har hört berättelsen om barnmorskans tystnad ¿ en halv sekund av förfäran, av fasa ¿ innan hon med en snabb rörelse lösgjorde navelsträngens grepp kring min hals. Sedan dasken och ögonblicket därpå, det första skriket. Ja, hon lever. Vi hade fel.¿
Djävulsformeln är en självbiografisk berättelse om dödsskräck och dödsfixering, om driften att utmana den yttersta rädslan. Boken rannsakar inte bara berättarens fruktan för döden, utan även hennes mest förbjudna önskningar ¿ önskan om att vara orsak till en annan människas olycka.
Med hjälp av en magisk formel skapar hon i sin fantasi olika situationer, som en efter en manifesterar sig i verkligheten. Är det tillfälligheter? Är det bara slumpens spel? Eller finns det något okänt, en hemlig kraft, som driver verkligheten till den gräns där skillnaden mellan fiktion och realitet utplånas? Frågeställningar kring skulden och dess förmåga att skapa vanföreställningar står mot den otillåtna känslan av triumf när den mest förbjudna önskningen går i uppfyllelse.
Romanen skildrar även det erotiska maktspelet mellan man och kvinna, där förräderiet och förnedringen inte bara är en konsekvens utan en förutsättning för det sexuella mötet. Tankar kring självbedrägeri och maktlöshet varvas med föreställningar om omnipotens. Men vad är det som händer egentligen? Och varför?
Boken utspelas i Stockholm och på Maldiverna, dit berättaren gör två resor, för att utforska havsdjupen och den egna skräcken ¿ och för att söka svaret på gåtan, slutet på den historia som kretsar kring Djävulsformeln.
Efter den stora framgången med Den högsta kasten återkommer Carina Rydberg med en stark och spännande roman som i hög grad utmanar läsaren.