Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Musse och jag

Musse och jag

Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1963. 152 sidor.

Gott skick. Vid Roslagstull invid Brunnsvikens glittrande vatten låg Kräftriket. Där fanns allt utom kräftor. Där grävde familjerna sina trädgårdsland, gjorde sina bersåer, fiskade och donade som det föll var och en in. Hovjägarn med de röda mustascherna, som var hyresvärd, kom någon gång om året och inspekterade kåkarna men han försvann snart och lämnade kåkarnas folk åt deras besynnerliga sysselsättningar.

Kräftriket var ett paradis för pojkar, särskilt för två pigga och påhittiga pojkar som 'MUSSE OCH JAG'. Om man tar vara på tiden, hinner man med mycket roligt, och det gjorde Musse och Fille! De byggde flotte och seglade på Brunnsviken, de avslöjade smugglare som sänkte sina spritdunkar i vikens skyddande djup, de gillrade fasanfällor i parken och höll på att få smörj av Hovjägarn... för att nu nämna några av deras *smärre* äventyr. De hade ett ovanligt sinne för affärer också.

Det är inte alla pojkar i deras ålder som plötsligt står som ägare till tjugo stycken aktier i Gubbstötens gruvaktiebolag. Men när dylikt inträffar är det bra att ha en vän sådan som byråchefen Olsson, som vet vad som bör göras. Det hade Musse och Fille...

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish