Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Achilles häl

Achilles häl

Inbunden bok. Bra Böcker. 1968. 251 sidor.

Nära nyskick. Oläst.

"Torpedkonen är 190 lång och 60 bred och en man kan ledigt få plats. Så hade fänriken sagt, då han framlade sin plan att med torpedernas hjälp evakuera den sjunkna ubåten Achilles. Nu låg han i sin tub av stål. Han kände andningssäcken genom tröjans öppna trekant. Lugnt och långsamt måste han andas... spara på luften. Det kliade på benet, men han kunde inte röra sig... händerna låg sammanförda vid mellangärdet, med vänster tumme kunde han känna pulsen i högra handloven, han räknade dess slag... tio, elva, tolv... det urgamla sättet att mäta tiden... och NU! Nu kom stöten - torpeden gått...

Achilles är en hypermodern ubåt, utrustad med alla de finesser som finns i dag, jämte en del som måhända ligger inom nära räckhåll. Den anses lika trygg som den jord vi vandrar på. Ändå förliser fartyget - går under men krossas inte.
Och ombord går livet vidare. Det går vidare i dödens skugga. Men dödens skugga följer oss alla, var vi än befinner oss. Även på havets botten kan man anpassa sig, så länge vilja till liv finns. Även här finns rum för vardag och fest, vänskap och hat, för glädjeämnen och bekymmer, för ljusa framtidsplaner och mörk förtvivlan.
Jämsides med denna berättelse löper en annan - berättelsen om fregatten Achilles som ett par hundra år tidigare förliste medan besättningen räddade sig i land på en öde ö. Men även här fanns viljestyrkan. I sekvenser dras parallellen mellan de två besättningarnas öden och kamp."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish