Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Drottningens profet : en roman om Nostradamus

Drottningens profet : en roman om Nostradamus

Inbunden bok. Bookstrap Publishing AB. 1 uppl. 2023. 448 sidor.

Nära nyskick. Inb med skyddsomslag, 441 sidor. Bookstrap Publishing (Stockholm, 2023). Drottningens profet är en historisk spänningsroman om den mytomspunne Nostradamus (1503-1566) och den våldsamma och omvälvande tid han levde i - inte olik vår egen. Det är också en roman om de kvinnor som stod honom närmast. Nära nyskick. Skyddsomslaget något böjt i överkant, se bild.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189302082
Titel
Drottningens profet
Författare
Carlstedt, Anna
Förlag
Bookstrap Publishing AB
Utgivningsår
2023
Omfång
448 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 215 mm Ryggbredd 35 mm
Vikt
668 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Historien utspelar sig i södra Frankrike i mitten av 1500-talet. Michel de Nostradame är läkaren och astrologen som påstås kunna bota farsoter och skåda in i framtiden. Trots det lyckas han inte förutspå det dråpslag som drabbar hans familj. Plågad av skuldkänslor utsätter han sig för dödliga faror och svåra påfrestningar ända till den dag då han återfår sansen och sin magiska förmåga, att förutsäga kommande händelser. Han tar sig namnet Nostradamus och hans profetior når det franska hovet och den mäktiga drottningen, Katarina av Medici, anlitar honom som sin astrolog och siare. Trots drottningens beskydd lever Nostradamus under ständigt hot. Han är involverad i en livsfarlig kamp mot Inkvisitionen som vill bränna både människor och böcker på bål.

Drottningens profet är en historisk spänningsroman om den mytomspunne Nostradamus (1503-1566) och den våldsamma och omvälvande tid han levde i - inte olik vår egen. Det är också en roman om de kvinnor som stod honom närmast.

Anna Carlstedt doktorerade på Nostradamus författarskap och har översatt hans profetior till svenska i samarbete med Jan Stolpe. Den senaste av hennes historiska fackböcker är Renässansrebeller: från Cecilia Vasa till kung Kristina. Till vardags arbetar hon som utbildningsledare vid Kungliga Tekniska högskolan. Drottningens profet är hennes första roman.