Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Bönbok : vegetariskt och kulinariskt

Bönbok : vegetariskt och kulinariskt

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2002. 128 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9127354148
Titel
Bönbok : vegetariskt och kulinariskt
Författare
Caroline Hofberg - Pia Hall
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2002
Omfång
128 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
741 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Bönor, linser och ärtor är perfekta livsmedel som nu fått en renässans i många svenska kök. De är läckra och smakrika, nyttiga och billiga. Tillsammans med andra gröna livsmedel blir de proteinrika bönorna en komplett måltid. Här presenteras 70 spännande laktovegetariska recept på varmrätter, smårätter och efterrätter. Därtill en mycket informativ bönguide.

Här finns rätter för både vardag och fest – sallader, smårätter, soppor, gratänger, biffar, grytor, röror, desserter och bakverk – alla med uppgifter om tillagningstid och med smarta tillagningstips. Rispappersrullar med myntavinägrett, Toast au chèvre chaud med italiensk linssallad, Wok med persikor och cashew, Exotisk bönsalsa och Chokladsmulpaj är exempel som frestar.

I bönguiden får man bl a veta hur de olika bönorna ser ur, säsong, förvaring, koktider och näringsämnen.
Intresset för de urgamla – och helt moderna – bönorna ökar alltmer. Inte nog med att de innehåller otroligt mycket nyttigt, de anses också förebygga hjärt- och kärlsjukdomar!

Särskilt intressant för nyblivna veganer och vegetarianer som är osäkra på om de får i sig tillräckligt med näring, vegetarianer, veganer och blandkostare som också äter vegetariskt ibland.

Caroline Hofberg är matskribent och matstylist i ett flertal tidningar. Hon har arbetat på olika restauranger både i Sverige och utomlands. Det är hon som svarar för recepten här. Tidigare har hon utkommit med Husmanskost – helt enkelt, Inlagt och hemlagat – i glas och på burk och Gott om korv.

Pia Hall är journalist och har bl a arbetat på tidskrifterna Chili och Gourmet. Här svarar hon för faktadelarna. Hon har tidigare skrivit boken Vego paradiso – en smak av det veganska köket.

Författarna tilldelades 2001 Gourmand World Cookbok Award i kategorierna Speciallitteratur kring måltiden på svenska och Bästa vegetariska kokboken på svenska.

Lena Koller (foto) har bl a fotograferat för IKEA i Sverige och Tyskland, Day i Danmark, MånadsJournalen och kokboken Dykarbaren.