Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
All världens mat i Stockholm : en guide till stans bästa internationella matbutiker

All världens mat i Stockholm : en guide till stans bästa internationella matbutiker

Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2006. 160 sidor.

Nyskick. En guide till stans bästa internationella matbutiker.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
912735623X
Titel
All världens mat i Stockholm : en guide till stans bästa internationella matbutiker
Författare
Charlotte André
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2006
Omfång
160 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
129 x 210 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
305 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Med hjälp av boken är det lätt att hitta libanesisk baba ghannough i Skärholmen, salt från Camargue i Vasastan, thailändsk currypasta på Söder och torkad lime från Iran i Rinkeby. Affärerna drivs av invandrade stockholmare som vet hur en halloumi ska smaka och vilket ris som får risotton att smaka som på riktigt.
Nuförtiden äter vi ofta annat än fläskpannkaka eller sill och potatis till middag. Inspirerade av resan till Barcelona, den libanesiska restaurangen i kvarteret eller av någon tv-kock, köper vi kokböcker i mängder och vill själva laga samma mat. Våra mataffärer är visserligen ganska bra på att ta in varorna som behövs för att göra pad thai, cassoulet eller tapas. Men vill man ha äkta vara, finns guldkornen runt hörnet eller några tunnelbanestationer bort.
All världens mat i Stockholm beskriver femton olika kök/matkulturer (franska, italienska, spanska, grekiska, turkiska, libanesiska, polska, ryska, kinesiska, japanska, thailändska, indiska, nordamerikanska, latinamerikanska och afrikanska) och tipsar om 31 butiker inom dessa kök. Affärerna, som finns både i innerstan och i förorterna, presenteras ingående med sortiment och specialiteter. Vad är till exempel en galangalrot och hur används den? Var hittar man muskotblomma till garam masala. Hur smakar inlagd honungsmelon? Hur känner man igen en äkta pata negra? Butiksägarna, som ofta kommit till Sverige som turister, för att arbeta, eller för kärleks skull, berättar om sina mattraditioner och bjuder på sina favoritrecept.
Boken är rikt illustrerad med foton i färg och svartvitt.