Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Nykomlingen

Nykomlingen

Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2018. 207 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bokhandelsnytt exemplar i presentskick. Oläst.

När den elvaårige diplomatsonen Osei Kokote börjar på sin fjärde nya skola på sex år, där han dessutom är den enda svarta eleven, vet han att han behöver en allierad om han ska klara av ens sin första dag. Tursamt nog får han snabbt kontakt med Dee, den populäraste flickan på hela skolan. Men det finns en annan elev som inte står ut med att se deras nyfunna vänskap: Ian bestämmer sig genast för att krossa deras relation, till varje pris. Innan skoldagen är över kommer allt att vara förändrat för både lärare och elever.

I Nykomlingen har Tracy Chevalier förflyttat Shakespeares klassiska tragedi Othello till en skolgård i en Washingtonförort på 1970-talet, där ungdomarna både hinner bli ihop och göra slut med varandra före lunchrasten och där de ibland utan att tänka sig för tar efter de vuxnas smygrasism. Berättat utifrån fyra sjätteklassares perspektiv - Osei, Dee, Ian och hans motvilliga flickvän Mimi - har Chevalier åstadkommit ett laddat drama, om vänskap utmanad av svartsjuka, mobbning och svek.

”Uppslukande! Chevalier skapar en värld som påminner om en interiör av Vermeer, ett enskilt dröjande ögonblick som överskrider sin egen tid och plats.” (THE NEW YORKER). ”Chevaliers klingande prosa är lika lysande effektiv som välvårdat silver.” (ENTERTAINMENT WEEKLY). ”Framkallar fullödiga landskap. En rösternas mästare.” (NEW YORK TIMES BOOK REVIEW). ”Chevaliers talang kännetecknas av hennes förmåga att ge liv åt det förflutnas vardagsliv.” (ELLE). ”Chevalier har gjort om pjäsens rollbesättning för att kasta ljus över de särskilda utmaningarna i vår tid. En fascinerande övning. Ett retsamt nöje. Hon är oerhört fantasifull i sitt projekt.” (WASHINGTON POST). ”Chevalier har en stor begåvning för att framkalla en känsla för tid och plats i sina romaner, och den här är inget undantag. Nykomlingen fångar inte bara eran med dess nonchalanta rasism utan även kärnan i upplevelsen av att vara barn på sjuttiotalet, från de blomsterprydda, utsvängda jeansen till dubbelhopprepens snärtar på skolgården. Hennes skickliga och starka version av detta klassiska drama förnyar originalet.” (SAN FRANCISCO BOOK REVIEW). ”Boken lyckas gestalta det Shakespeareska dramats känsla av växande obehag, och kulminerar i en störande och olustig klimax som dröjer sig kvar länge.” (BUST). ”Detta är även på egen hand en fängslande och fullkomligt övertygande berättelse med trovärdiga romanfigurer och en tragisk upplösning som är god nog för den store skalden.” (PITTSBURGH POST-GAZETTE).


AV TRACY CHEVALIER: Flicka med pärlörhänge / När änglar faller / Den blå färgen / Damen med enhörningen / Oskuld och erfarenhet / Okända väsen / Den sista fristaden / Nykomlingen.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789146229919
Titel
Nykomlingen
Författare
Chevalier, Tracy
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
2018
Omfång
207 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
135 x 214 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
294 g
Språk
Svenska
Baksidestext
När den elvaårige diplomatsonen Osei Kokote börjar på sin fjärde nya skola på sex år, där han dessutom är den enda svarta eleven, vet han att han behöver en allierad om han ska klara av ens sin första dag. Tursamt nog får han snabbt kontakt med Dee, den populäraste flickan på hela skolan. Men det finns en annan elev som inte står ut med att se deras nyfunna vänskap: Ian bestämmer sig genast för att krossa deras relation, till varje pris. Innan skoldagen är över kommer allt att vara förändrat för både lärare och elever.I Nykomlingen har Tracy Chevalier förflyttat Shakespeares klassiska tragedi Othello till en skolgård i en Washingtonförort på 1970-talet, där ungdomarna både hinner bli ihop och göra slut med varandra före lunchrasten och där de ibland utan att tänka sig för tar efter de vuxnas smygrasism. Berättat utifrån fyra sjätteklassares perspektiv – Osei, Dee, Ian och hans motvilliga flickvän Mimi – har Chevalier åstadkommit ett laddat drama, om vänskap utmanad av svartsjuka, mobbning och svek.