Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
De vita lejonen i Timbavati; Nålens öga; Karluk; Praktiken

De vita lejonen i Timbavati; Nålens öga; Karluk; Praktiken

Inbunden bok. Reader's digest. 1980. 474 sidor.

Nyskick. De vita lejonen i Timbavati:
‎En redogörelse för upptäckten och livet för tre vita lejon födda i Timbavati naturreservat i Afrika, vars överlevnad är i ständig fara på grund av deras iögonfallande färg och brist på naturlig kamouflage.‎

Nålens öga:
Det är på våren 1944. Hela världen håller andan i spänning inför det som måste ske - invasionen. Men när? Och var? För de allierade är yttersta hemlighet en förutsättning för framgång. För tyskarna gäller kunskap om tid och plats liv eller död. Och de har en mäktig bundsförvant mitt i hjärtat av England, "Nålen".

Nålen är tredje rikets främsta spion. Han finns på plats i England sedan mitten av trettiotalet. Hans engelska är perfekt, hans uppträdande korrekt och opersonligt, han är intelligent, kall och livsfarlig, en professionell bland amatörer.

Karluk:
‎1913 anställde upptäcktsresanden Vilhjalmur Stefansson William McKinlay för att ansluta sig till besättningen på ‎‎Karluk‎‎, det ledande fartyget i hans nya arktiska expedition. Stefanssons uppdrag var att kartlägga vattnen norr om Alaska; Men ‎‎Karluks‎‎besättning var otränad, fartyget var dåligt lämpat för de isiga förhållandena, och nästan på en gång ‎‎krossades Karluken‎‎ då Stefansson övergav sin besättning för att fortsätta sin resa på ett annat fartyg. Detta är den enda förstahandsbegåvandrade redogörelsen för vad som följde: en mardrömskamp där halva besättningen omkom, en blev mystiskt skjuten och resten var nära döden när de undkoms tolv månader senare.‎


Praktiken:
Men det mest oroande är att han börjar ifrågasätta sina kollegers kompetens. Är det ett expertteam han kan lita på eller är de mest intresserade av sina arvoden?
Rob vägrar ge avkall på sina yrkesideal, men kampen för detta är nära att knäcka honom både som läkare och människa.

Nålens öga:

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish