Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Höger hand, vänster hand. Uppkomsten av asymmetrier i hjärnor, kroppar, atomer och kulturer

Höger hand, vänster hand. Uppkomsten av asymmetrier i hjärnor, kroppar, atomer och kulturer

Inbunden bok. Fahrenheit. 1 uppl. 2004. 486 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Format 24 x 15,5 x 3,5 cm Vikt 965 g.
Inbundet rött klotband med guldfärgad ryggtext och skyddsomslag, illustrerad med teckningar, figurer och foton i sv/v. Engelska originalets titel: Right Hand, Left Hand. Översättning: Göran Grip. INNEHÅLL: Förord. 1. Doktor Watsons problem 2. Döden och den högra handen 3. På vänstra stranden 4. Kleiz, drept, luft, zeso, lijevi, prawy 5. Drakens hjärta 6. Paddan, ful och giftbemängd 7. De fingerfärdiga och de klumpiga 8. Vänsterhjärnan, högerhjärnan och hela hjärnan 9. Ehud, Geras son 10. Tre slåtterkarlar slår ett fält 11. Spyhänthet 12. Utbredda villfarelser 13. Är mupparna höger- eller vänsterhänta? 14. Människan är idel symmetri 15. Världen, den lilla, den storslagna. Noter och referenser. Ordförklaringar. Register mm.
// Skyddsomslaget har små hanteringsspår. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [2542]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9197526177
Titel
Höger hand, vänster hand : uppkomsten av asymmetrier i hjärnor kroppar, atomer och kulturer
Författare
McManus, Chris
Förlag
Fahrenheit
Utgivningsår
2004
Omfång
486 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
157 x 242 mm Ryggbredd 36 mm
Vikt
962 g
Språk
Svenska
Baksidestext
År 1835 gjorde den engelske läkaren Thomas Watson en högst oväntad upptäckt. Under obduktionen av en patient befanns denne ha hjärtat till höger, så att säga på fel sida. Inte nog med det: alla inre organ var spegelvända! Det märkliga är att personer med detta ovanliga tillstånd (situs inversus) i övrigt fungerar helt normalt. Det finns faktiskt inga särskilda fördelar med att ha hjärtat till vänster så varför har vi det då? Eller varför har vi inte helt enkelt hjärtat i mitten; utifrån betraktade är ju våra kroppar symmetriska?      I sin populärvetenskapliga bok Höger hand, vänster hand tar Chris McManus oss med på en fascinerande resa genom medicinen, psykologin, fysiken och kulturhistorien där han söker svaren på de gåtfulla asymmmetrier som präglar vår värld.      Alla samhällen kännetecknas av en uppdelning i höger och vänster, en tudelning som har stark symbolisk laddning. Höger står nästan alltid för det rätta, det korrekta, medan vänster representerar något ondskefullt och fult. Tänk till exempel på det engelska right (rätt, höger) och det italienska sinistro (olycksbådande, vänster)!      De allra flesta av oss är högerhänta. Varför? Är det kulturellt betingat eller finns det en särskild gen för vänsterhet? Dessa frågor, och tusen andra, reder Chris McManus ut på ett lärt, underhållande och elegant vis. Han tar oss med på en rundtur i historien, berättar om kända och ökända vänsterhänta personer och spekulerar över om deras hänthet haft någon betydelse för historiens utveckling. Han dementerar populära skrönor som att vänsterhänta skulle vara mer konstnärliga, att vi i västerlandet använder vänster hjärnhalva i mindre utsträckning än vad man gör i Orienten och att den moderna människan till vardags bara använder tio procent av sin hjärnkapacitet. Chris McManus, som är professor i psykologi och medicinsk utbildning vid University College i London, har forskat i frågor om höger-vänster i över trettio år och är en av världens ledande auktoriteter på området.