Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vår trädgårdsbok

Vår trädgårdsbok

Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 2009. 574 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789151852577
Titel
Vår trädgårdsbok
Författare
Kvant, Christel
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2009
Omfång
574 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
177 x 249 mm Ryggbredd 44 mm
Vikt
1700 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vår trädgårdsbok blev framröstad till "Årets trädgårdsbok 2005" av mässbesökarna på Nordiska Trädgårdar i Älvsjö. Nu kommer allas vår trädgårdsbibel i ett något förminskat kartonnage!

En heltäckande grundbok som utgår från svenska förhållanden. Här finns de klassiska favoriterna liksom de allra senaste trädgårdstrenderna. 576 sidor med en utsökt kombination av gedigen kunskap och säker stilkänsla.
Boken är uppbyggd av fem delar: den första, Våra trädgårdar, förklarar det allra svåraste - och roligaste - när det gäller trädgården, att skapa en bra grundplan.
Del två handlar om Trädgårdens växter, som ju är huvudaktörerna i trädgården. Här presenteras 250 träd och buskar, 50 klätterväxter, 60 lökväxter, 110 sommarblommor, 300 perenner, 63 rosor. Alla växter som presenteras i boken går att få tag på i svenska plantskolor och är anpassade för svenska förhållanden.
Del tre heter Trädgårdsrummet och här koncentrerar vi oss på det som skapar helheten i trädgården, exempelvis gräsmattan, stenläggningar och sittplatser. Därefter kliver vi in i Nyttoträdgården. Här presenteras 56 fruktträd, 24 bärbuskar, 100 grönsaker och 40 kryddväxter. Hur mycket man än anstränger sig så kan man råka ut för bakslag. Verklighetens trädgård bjuder också på bladlöss och mjöldagg. I bokens sista del, Växtvård, finner du sakliga råd om hur du handskas med problemen utan att göra våld på miljön.
I boken finns ca 1300 färgfoton, samt trädgårdsritningar och teckningar i färg och svartvitt.

Huvudförfattare är Christel Kvant, journalist, som ansvarar för trädgårdsrummet, och Inger Palmstierna, hortonom, som står för växtbeskrivningarna och skötselråden. Tillsammans bidrar de också med huvuddelen av bokens fotografier. Båda har tidigare skrivit ett stort antal tidningsartiklar och trädgårdsböcker.
Många av landets främsta experter medverkar också med text och bild:
Peter Gaunitz, vattenväxter och prydnadsgräs, Lars-Åke Gustavsson, rosor, Ulf Nordfjell, växter som klarar kärvt klimat, Philippe Plöninge, grönsaker och växelbruk, Malena Skote, betonggjutning, Clara Lundqvist, planritningar, Gunnel Ginsburg teckningar.