Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ballongförbud

Ballongförbud

Häftad bok. Korphult K. 2018. 136 sidor.

Mycket gott skick. Danskt band."'Ballongförbud' är en roman från en universitetskorridor i det politiskt korrekta Sverige, där allt är så trevligt. På ytan. Berättelsen utspelar sig på SOL, Språk- och litteraturcentrum vid universitetet i Lund. Här går den danske lektorn i klinch med svensk mentalitet. Han är man i sina bästa år, men ändå är det som om allt håller på att falla samman. Problemen börjar då han sätter på en rysk student i universitetets 'stilla rum'. Det får man uppenbarligen inte. Men kan man be en groda att inte vara grön?"

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789198432701
Titel
Ballongförbud
Författare
Christensen, Robert Zola
Förlag
Korphult K
Utgivningsår
2018
Omfång
136 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
140 x 210 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
210 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I Ballongförbud krockar danskt temperament och svensk ordning, svensk konsensuskultur och dansk ’det ordnar sig’-attityd. Det smäller rätt bra och resultatet är lika underhållande som tankeväckande. Den manlige huvudpersonen - en dansk lektor på Språk- och Litteraturcentrum vid universitetet i Lund - hamnar ideligen på kollisionskurs med den svenska präktigheten. En präktighet som förstås har de allra bästa föresatser, men som ibland helt enkelt blir outhärdlig.
Lektorns svenska fru ska inom kort fylla 40 och samtidigt som paret planerar firandet är han otrogen med Olga, en student från Ryssland. Och ständigt pågår konflikter på jobbet, när hans danskt lediga och ibland lite självgoda stil möter svenska regler och lättkränkthet. Han tycker snart att marken skakar under fötterna…
Ballongförbud är rolig utan att bli fars, allvarlig utan att ett ögonblick bli tråkig. Den ger dessutom insikten att även om vi ser ser lika ut, så är vi faktiskt väldigt olika.