Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kulturchefen

Kulturchefen

Inbunden bok. Tusculum Förlag. 1 uppl. 2010. 284 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789197864619
Titel
Kulturchefen
Författare
Christer Hermansson
Förlag
Tusculum Förlag
Utgivningsår
2010
Omfång
284 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
120 x 180 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
371 g
Språk
Svenska
Baksidestext
År 2001 utkom Christer Hermansson med den kultförklarade romanen Ich bin ein Bibliothekar! där man får följa den timide bibliotekarien Oliver C. Johanssons öden och äventyr på Södertälje stadsbibliotek. Oliver C. Johansson gick vidare sedan, han blev kulturchef i Strangeness.

I romanen Kulturchefen skildras kommunal kulturadministration, programverksamhet, möten med bibliotekarier och märkliga medborgare. Vad händer egentligen i ett kulturhus? Och har inte Oliver C. Johansson förändrats dramatiskt?

Kulturchefen är en absurt underhållande och egensinnig roman.

Christer Hermansson, född 1963, är författare, bibliotekarie, omstridd biblioteksdebattör och kulturchef i Strängnäs kommun. Christer Hermansson har gett ut ett flertal romaner, och var senast aktuell med debattboken Varför har inte fler bibliotekarier läderbyxor? (2008).

Läs hur allting började i den första romanen om Oliver C. Johansson Ich bin ein Bibliothekar!.

Recensioner
Författaren till Kulturchefen, tillika kulturchef i Strängnäs, Christer Hermansson skulle kunna vara bror till David Brent i The Office. De är två män i sina bästa år, med skägg och tjänstemannakostym. Den tidigare så anpassliga bibliotekarien i första boken om C Johansson, Ich bin ein Bibliothekar!, har nu fått storhetsvansinne och styr kommunens administration med järnhand för att "sätta Strangeness-kulturen på Sverigekartan".

Oliver C. Johansson har samlat på sig alla fraser och ord i management-rappakaljan och kört dem genom den strimlare som utgör hans autistiska hjärna. Ut kommer en bisarr smörja, som häcklar samtiden bättre än de trötta samhällskritiska artiklar som man kan läsa i tidningar varje dag. Jag har inte stött på en så skojig och märklig romanfigur sedan Ignatius J. Reilly i Dumskallarnas sammansvärjning. I Ibland finns inget så underhållande som medelmåttiga män på mellanchefsnivå.
Karin Olsson, Expressen

Kulturchefen är fragmentariskt uppbyggd och består av en svårbeskrivbar blandning av satiriskt färgade sketcher, absurda dialoger och skrämmande välfångade interiörer från en svensk kulturinstitution i klorna på en managementfrälst galning. Oliver C Johansson må inbilla sig att han är guds gåva till kulturlivet i Strangeness kommun, men för hans underordnade i kulturhuset är han en veritabel fasa. Han är en självutnämnd vinnarskalle som alltid tänker proaktivt och aldrig drar sig för att nedvärdera, håna eller ignorera sin stackars personal.
Jag skulle för övrigt gärna se den här romanen omvandlad till tv-serie, det skulle kunna bli alldeles lysande.
Eva Johansson, Svenska Dagbladet