
Hästens näringsbehov och utfodring
Häftad bok. Natur & Kultur. 2:1 uppl. 2005. 256 sidor.
Hyggligt skick.
Format 24 x 17 cm Vikt 535 g.
Häftad bok med mjuka pärmar, ANDRA upplagan, rikt sv/v illustrerad med teckningar mestadels av Bo Furugren samt tabeller. INNEHÅLL: Förord. Den naturliga hästen. Hästarnas och fodrets sammansättning. Hästens fodersmältning och ämnesomsättning. Hästens energibehov. Hästens behov av näringsämnen. Vatten. Grovfoder. Vallfoderproduktion. Bete. Konservering och lagring av vallfoder. Kraftfoder. Mineral- och vitaminfoder. Foderplanering och foderhantering. Utfodringsbetingade störningar. Fodermedels- och behovstabeller. Lästips. Register.
// Hela inlagan är vågig efter vattenskada (all text är läslig och inga sidor har fastnat ihop), pärmarna har mindre hanteringsmärken, en sida har ett hundöra, inga anteckningar. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [2395-2]
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789127356016
- Titel
- Hästens näringsbehov och utfodring
- Författare
- Christina Planck - Margareta Rundgren
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 246 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 534 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det naturliga för hästen är att livnära sig på bete, men på våra breddgrader ersätts betet av konserverat vallfoder under en stor del av året. Och vallfodret kompletteras i sin tur med olika fodermedel. Många foderslag beskrivs här och hur man skräddarsyr foderstaten till hästen för att passa för olika skeden i livet och olika verksamheter, t ex intensiv träning, dräktighet, tillväxt eller begränsad rörlighet. Det här är en nödvändig bok för alla som arbetar med hästar. De senaste rönen och de nödvändiga kunskaperna för rätt utfodring finns med. Man får också veta hur hästen tillgodogör sig fodret och när man använder vilket foder: helsädesensilage, spannmål, biprodukter, soja, linfrö, majs, foderblandningar, mineral- och vitaminfoder. Fodrens näringsvärde och funktion beskrivs och hur de ska användas i en för hästen anpassad foderstat. Även utfodringsbetingade störningar behandlas. Konservering och lagring av vallfoder och spannmål är en viktig del av foderhanteringen. Hur man utfodrar på ett ekonomiskt riktigt sätt beskrivs också, liksom hur man arbetar rationellt och ergonomiskt i stallet. Boken ger förslag på tekniska hjälpmedel i arbetet. Uppdaterad populärutgåva.