Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Dejlige danske kroer och deras bästa recept

Dejlige danske kroer och deras bästa recept

Inbunden bok.

Mycket gott skick. Albert Bonniers Förlag 1997. 239s. Beskrivning: ”Många svenska och skandinaviska matälskare for till Danmark med boken som guide, andra satt hemma och drömde sig bort, prövade recepten, njöt av bilder och miljöer, så välbekanta och ändå så annorlunda. Nu har paret Samuelson på nytt rest runt i Danmark, tillsammans med fotografen Michel Hjorth. De har hittat nya smultronställen och besökt gamla favoriter. I Dejlige danske kroer tar de oss med till ett drygt trettiotal gemytligt ombonade ställen, som alla kan bjuda både mat och husrum. Norra Jylland, Södra Jylland, Själland och alla de andra landsdelarna behandlas i varsitt överskådligt kapitel. Här finns rejäla kartor och vägbeskrivningar, vilket gör att boken fungerar lika bra för den som bilar eller cyklar som för den som står hemma i köket. Uppgifter om öppettider och prisnivå anges förstås, liksom adress, fa och telefonnummer, för att inte tala om var närmaste golfbana är belägen. Vi besöker allt från eleganta slottskrogar med kungliga beskyddare till genuina landsvägskrogar med månghundraåriga anor. Här får vi ta del av fakta och anekdoter, historia och sägner och vi får träffa krögarna, som generöst slår upp portarna till sina kök. För framför allt är detta en härlig kokbok med bilder och beskrivningar som får snålvattnet att rinna. Recepten är enkla och lättfattliga; här finns stöd att få för nybörjaren och inspiration för proffset. De spänner från de klassiska danska nationalrätterna till det franska kökets mer delikata finesser. Vi får lära oss att göra såväl gåslever i portvinssky som medisterkorv, såväl vinsoppa som frikadeller för att inte tala om alla chokladtårtor och andra livsfarliga efterrätter. Merparten av recepten är nya i denna utgåva av Samuelsons bok, som också fått helt ny formgivning av Birgitta Emilsson som vanligt originell, klar och uppfinningsrik. En riktig kulturgärning är dessutom paret Samuelsons inventering av de klassiska danska smørrebrøden en unik kulinarisk tradition, på väg att dö ut. Varje kro har ombetts att bidra med sitt bästa recept. Ett smørrebrød, en öl och en lille en se där något av livets goda. Dejlige danske kroer fångar just den stämningen och mer därtill.”

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish