Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Global ekonomi – En introduktion till samhällsekonomin – [samhällsekonomi och politisk ekonomi]

Global ekonomi – En introduktion till samhällsekonomin – [samhällsekonomi och politisk ekonomi]

Häftad bok. SNS Förlag. 1 uppl. 2008. 560 sidor.

Mycket gott skick. Boken har stötts till i övre hörnet framtill. Lättare kantstötningar även i andra kanter. I övrigt ett mycket fint exemplar, med små spår av hantering.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185695423
Titel
Global ekonomi : En introduktion till samhällsekonomin
Författare
Claes Berg
Förlag
SNS Förlag
Utgivningsår
2008
Omfång
560 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
168 x 249 mm Ryggbredd 34 mm
Vikt
1190 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Global ekonomi baseras på erfarenheter från många länder och från det globala ekonomiska systemet. Globalisering kan beskrivas som utbredningen av ett modernt världssamhälle med ett världsomspännande nätverk av sociala relationer och beroendeförhållanden mellan lokala sammanhang som befinner sig på stora avstånd från varandra. Det betyder att många dimensioner finns med i boken.

De senaste forskningsrönen i nationalekonomi beskrivs här på ett begripligt sätt. En stark empirisk och historisk förankring ökar förståelsen av hur teorier kan användas för att förklara verkligheten t.ex. varför aktiekurserna varierar eller varför det finns stora skillnader i levnadsstandard mellan olika länder. Till detta kommer att ekonomisk-politiska slutsatser genomgående spelar en viktig roll t.ex. för analys av åtgärder mot miljöförstöring, arbetslöshet, inflation, finansiella kriser, genusgap och andra hinder för ekonomisk utveckling.

Boken ger ett betydligt bredare perspektiv än traditionella läroböcker i nationalekonomi. Den är skriven utan användning av komplicerade matematiska formler för att underlätta förståelsen av ekonomisk vetenskap hos samhällsintresserade medborgare.

Claes Berg är fil.dr i nationalekonomi. Han har lång erfarenhet av undervisning i samhällsekonomi och har också varit verksam som lärare och biståndskoordinator i södra Afrika. Som Riksbankens chefekonom var han en av arkitekterna bakom utformandet av den svenska penningpolitik som bidrog till återhämtningen efter den djupa krisen i början av 1990-talet. Han har deltagit i arbetet med att ta fram strategin för Europeiska centralbanken och varit konsult åt centralbanker i Asien, Afrika och Latinamerika. Han är rådgivare åt Riksbanksledningen och svensk representant i den penningpolitiska kommittén i det europeiska centralbankssystemet.

Recensioner:
"I denna gedigna och pedagosgiskt upplagda lärobok ges i tjugofem substansfulla kapitel ett mycket brett helhetsperspektiv på samhällsekonomin."
Anders Weidung, BTJ

"Global ekonomi ger mycket kunskap och insikt om de krafter som styr ekonomin både nationellt och internationellt. Den är modern, pedagogisk och forskningsnära."
Harry Flam, professor i internationell ekonomi

"En gedigen genomgång av hur ekonomer benar upp och undersöker frågor, med tankeväckande uppmärksamhet på den finansiella ekonomin och penningpolitiken."
Gunnar Wetterberg, samhällspolitisk chef i Saco

I slutet av januari 2012 kommer andra upplagan av Global ekonomi, kraftigt omarbetad och uppdaterad.