MEZE hos Halv Grek Plus Turk
Inbunden bok. Stockholm New Publishing. 3 uppl. 2013. 226 sidor.
Nära nyskick.
–– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, oläst! – Obetydliga ytmärken på pärmarna där guldfolien har skrapats på sammeten. Något blekt rygg. –– Se fler bilder! ––
Restaurang Halv Grek Plus Turk är en klassiker på Stockholms krogscen. Det är köksmästaren Claes Claesson som skapat den stilbildande menyn med mat från hela östra Medelhavsregionen, kryddad med hans egen högst personliga stockholmsattityd. Nu blir den tillgänglig för alla i en kokbok som är en genuin källa till ständig matglädje, fylld av användbara recept och personliga texter och rikt illustrerad.
• Basen i östra Medelhavets matkultur är Meze kalla och varma smårätter. Mezekrogar har blivit en av de starkaste svenska restaurangtrenderna. Meze kan var tilltugg som äts till vin, ouzo eller raki eller omfatta en hel måltid. »Själva mångfalden i smaker, färger och upplevelser det är det som är meze«, skriver Claes Claesson. Fantastiskt god mat som gjord för att bjuda folk på, eller frossa på i ensamhet.
• En vacker bok med sammetsomslag och guldfärg på kanten på sidorna!
Claes Claesson är köksmästaren som skapat den stilbildande menyn med mat från hela östra Medelhavsregionen, kryddad med hans egen högst personliga stockholmsattityd. Nu blir den tillgänglig för alla i en kokbok som är en genuin källa till ständig matglädje, fylld av användbara recept och personliga texter och rikt illustrerad. Restaurang Halv Grek Plus Turk är en klassiker på Stockholms krogscen.
"Vackrare kokbok får man leta efter. Faller man inte för den röda omslagssammeten och guldreliefen blir man sjukt knäsvag av försättsbladet i guldpapper." – Mia Gahne, Dagbladet.
"Här är den nu, med glammigt omslag i guld och sammet, som kan få bli hur kladdigt som helst för detta är en kokbok att använda ofta!" – Elle Interiör.
–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789198111316
- Titel
- Meze hos Halv Grek Plus Turk
- Författare
- Britton, Claes
- Förlag
- Stockholm New Publishing
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 226 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 197 x 257 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1149 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Meze Hos Halv Grek var den första kokboken som utgavs i Sverige om Meze, de smårätter som äts i turkiet och i hela regionen kring östra Medelhavet. Meze är en hel måltidskultur och livsstil. Halv Grek Plus Turk i Stockholm var den första meze-restaurangen i Sverige och mycket stilbildande. Boken innehåller 60 meze-recept och dessutom en litterär text om Stockholms moderna kroghistoria skriven av författaren Claes Britton, samt ett generöst bildmaterial fotograferat av Stefan Andersson. Boken är en klassiker som länge har varit slutsåld i bokhandeln. Denna nyutgåva har länge varit efterfrågad.
