Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Lappland : min fjällvärld

Lappland : min fjällvärld

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 336 sidor.

Nära nyskick. Hanteringsspår på pärmen. Oläst bok. [rum 2]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789113026084
Titel
Lappland : min fjällvärld
Författare
Claes Grundsten
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2011
Omfång
336 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
227 x 258 mm Ryggbredd 31 mm
Vikt
1660 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Midnattssolen från en fjälltopp i Kebnekaise, vinternattens blånad över Lapporten och de gränslösa viddernas Padjelanta. Fjällen är Lapplands signatur och en dröm för naturälskare, vandrare och fotografer. I Claes Grundstens nya praktverk förstår vi alla varför.

"Ibland händer det att en fjällförnimmelse kommer över mig långt från Lappland. Jag kan stå i tunnelbanan en dyster novemberdag och vilja avskärma mig från strömmen av anonyma människor, stressen och den klaustrofobiska underjordsmiljön. Då händer det. Då framkallar jag blixtsnabbt bilden av Rapadalen på näthinnan och tankarna vandrar. Kanske pinar en hård storm de knotiga björkarna? Kanske travar en stor älgtjur österut på väg mot skogslandet? I bästa fall råder en stilla stämning av ro i dalen där solens lilla men guldglimmande genombrott i en tröstlöst grå molnmassa blir till hoppets tecken för den vandrare som slagit läger mittemot Bielloriehppe."

För nästan två decennier sedan lämnade en frihetslängtande naturvårdstjänsteman pappersarbetet i sitt trånga kontorsrum för att ägna sitt liv åt vandring och fotografering. I dag är Claes Grundsten etablerad som en av våra mest namnkunniga naturskildrare.

Lappland - min fjällvärld är en enastående samling av Grundstens landskapsbilder och samtidigt en personlig skildring i text av hans fyrtiofem år som fjällvandrare. De mäktiga panoramauppslagen kompletteras med fotografens innehållsrika kommentarer och svartvita småbilder med varje fjälltopp och vandringsled angiven. Vi får följa Claes på hans vandringsfärder genom Kebnekaise, Sarek och Padjelanta och ta till oss hans tankar om naturen, vandringen och vikten av naturskydd. Resultatet blir en levande naturskildring av ett landskap där imponerande stora arealer vildmark bevarats, och orördheten många gånger är förbluffande. Boken är samtidigt ett utmärkt planeringsunderlag för den som vill hitta ett nytt spännande område att vandra till.