Kokbok för lama
Häftad bok. Bokförlaget DN. 2000. 150 sidor.
Mycket gott skick.
Format 21,5 x 21,5 cm Vikt 670 g.
Spiralbunden bok med hårda kartonnerade pärmar, mycket rikt illustrerad med foton i sv/v och färg av Anette Nantell och Olle Bengtsson. Rehabiliteringsläkaren Claes Hultling och professorn, överläkaren Stephan Rössner, har samlat recept på god och lättlagad mat, handfasta råd om mat för rörelsehindrade och fiffiga tips om hjälpmedel som underlättar matlagningen. Vad sägs om pernodflamberad rödpeppartorsk med fänkål eller fylld lövbiffsrullad med brässerade endiver och majs. Varför inte avsluta med en näve läckra björnbörsmaränger. Den här boken gör vem som helst till en mästerkock. INNEHÅLL: Förord * Köket (Skåp, skänk, byrå. Hyllor. Lådor. Kryddlåda. Låda under diskbänken? Skärbrädor. Knoppar. Köksskivor. Diskho. Vattenarmatur. Köksspis respektive häll. Fläkt. Kyl) * Prylarna (hjälpmedel och bestick som underlättar matlagningen) * Maten och en liten näringslära. Recepten indelade efter årets månader.
// Pärmarna har mindre ytslitage främst längs kanterna, stämpel finns på insidan av bakre pärmen. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [1384-3]
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789175883731
- Titel
- Kokbok för lama
- Författare
- Rössner, Stephan
- Förlag
- Bokförlaget DN
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 150 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 219 x 215 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 673 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Recept på god och lättlagad mat, handfasta råd om mat för rörelsehindrade och fiffiga tips om hjälpmedel som underlättar matlagningen detta är Kokbok för lama! I Sverige finns knapp en miljon rörelsehindrade personer som antingen sitter i rullstol, är beroende av rullator eller gånghjälpmedel. För att göra matlagningen och livet med rullstol i köket lite lättare för dessa personer har Claes Hultling, rehabiliteringsläkare och själv rullstolsbunden och Stephan Rössner, professor vid överviktsenheten på Huddinge sjukhus, skrivit denna mycket speciella kokbok. Alla recepten är provlagade och avsmakade på Spinalis, en av världens största öppenvårdsmottagningar för ryggmärgsskadade personer. I verksamheten, som är inrymd på Karolinska sjukhuset i Stockholm, har matlagningen blivit en viktig del i behandling och terapi. Spinalis kök har blivit ett nav i kliniken och är samlingspunkt för såväl personal som patienter. Få kök doftar så gott och sprider så mycket maglädje som träningsköket på Spinalis.