Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Bearbetande samtal – Krisstöd. Avlastningssamtal. Stress- och konflikthantering. – [Andra reviderade utgåvan]

Bearbetande samtal – Krisstöd. Avlastningssamtal. Stress- och konflikthantering. – [Andra reviderade utgåvan]

Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 2:1 uppl. 2012. 350 sidor.

Nära nyskick. Andra utgåvan. Boken kan vara läst/genombläddrad i någon utsträckning, men den ser fortfarande ut som ny, med endast mycket små haneringsspår. "Bearbetande samtal ger en bred översikt över olika arbetsmodeller för krisstöd, sorgbearbetning, samt konflikt- och stresshantering utifrån aktuell vetenskap och beprövad erfarenhet. Här beskrivs också hur man praktiskt går till väga vid psykologisk förstahjälp, liksom vad som är kontraindicerat att göra i krissituationer. Bokens perspektiv är främst humanistiskt, existentiellt och integrativt. Särskilt betonas gruppens, nätverkets och familjens betydelse för återhämtning efter svåra upplevelser och barnperspektivet har en framträdande plats. Denna andra utgåva är kraftigt reviderad utifrån de senaste årens forskningsresultat och utökad med ett nyskrivet avsnitt om psykoterapi vid psykiskt trauma."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127130890
Titel
Bearbetande samtal : Krisstöd - Avlastningssamtal - Stress- & konflikthante
Författare
Claes-Otto Hammarlund
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Utgivningsår
2012
Omfång
350 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
163 x 234 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
652 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hur bemöter man människor i kris? Hur tar man hand om olycksoffer, sörjande eller andra svårt drabbade människor? Hur hanterar man hot och våld i tjänsten, eller stress och konflikter på arbetsplatsen?
Bearbetande samtal ger en bred översikt över olika arbetsmodeller för krisstöd, sorgbearbetning, samt konflikt- och stresshantering utifrån aktuell vetenskap och beprövad erfarenhet. Här beskrivs också hur man praktiskt går till väga vid psykologisk förstahjälp, liksom vad som är kontraindicerat att göra i krissituationer. Bokens perspektiv är främst humanistiskt, existentiellt och integrativt. Särskilt betonas gruppens, nätverkets och familjens betydelse för återhämtning efter svåra upplevelser och barnperspektivet har en framträdande plats. Denna andra utgåva är kraftigt reviderad utifrån de senaste årens forskningsresultat och utökad med ett nyskrivet avsnitt om psykoterapi vid psykiskt trauma.
Checklistor, självskattningsformulär, ordförklaringar och en fyllig litteraturförteckning gör boken användbar i många sammanhang, inte minst utbildningar. Den är ett självklart hjälpmedel för personal inom vård, omsorg, ordnings- och räddningstjänst, socialtjänst, skola och kyrka, liksom för ledare och chefer.