Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Örebro - trädgårdsstaden

Örebro - trädgårdsstaden

Inbunden bok. Gullers förlag. 2005. 159 sidor.

Nära nyskick. Stort format 27,5 x 24 cm Vikt 1.060 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Ullabritt Jonsson. INNEHÅLL: Förord. Med våren börjar vallfärden till krokustemplen - om snödroppar, krokus och vitsippornas massmöten vid Sommarro. "Gräv, trädgårdsmästare, gräv i den mörka jord!" - om den medeltida Slottsträdgården, snusmalare Westmans, prosten Gumælius och andras trädgårdar som magiska tittskåp i staden. Över Svartån, in bland träden - om klassiker som Barfothens alm och von Akens kastanj, om idegranar och andra träd som egentligen inte borde finnas i staden. Karta: Trädvandring. Örebroarna kunna vara stolta över sina parker - om Henry Allardparken, Stadsparken med Stadsträdgården och Stora Holmen som gröna blad vid stadens hjärta. Karta: Stadsträdgården och Wadköping. Med blomblad som ett milt stjärnregn över Bergmans hatt - kring Wadköping med päronträd, syrenbersåer och litterära kryddor i Margit Palmærs och Cajsa Wargs smak. Från hemliga till öppna rum i Almby - om en låst trädgård, Mäster Eriks fågelträdgård, Jeremias som trädgårdspoet, en tanketrädgård och en drömbild i tallskogen. En titt in i barndomsparadiset - om blå blommor, Hjalmar Bergmans trädgårdsvärld, Elgérigården, Fågelsång och herr von Hancken. "Carlslund i alla hänseenden skönt och herrligt" - kring herrgården med växthus, fruktträdgård, örtagård, Engelska och Tyska parken och dess trädgårdsmästare. "Ååå... vad fint det är! - om "allas" trädgård utmed Svartån från Källtorp, Lindbacka och Snavlunda över Rosta och Örnsro, förbi Slussen till Oset. Litteraturförteckning. Personregister. Platsregister.
// Ett litet tryckmärke finns på bakre pärmen, inlagan är närmast i nyskick. Bilden avser den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [0542]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9188238539
Titel
Örebro - trädgårdsstaden
Författare
Clas Thor - UllaBritt Jonsson
Förlag
Gullers förlag
Utgivningsår
2005
Omfång
159 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
240 x 275 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
1061 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Stadsparken i Örebro kallas ibland Sveriges vackraste. Men hela Örebro är faktiskt full av trädgårdar, och traditionerna sträcker sig långt tillbaka. I "Örebro trädgårdsstaden" utforskar journalisten Clas Thor och fotografen Ullabritt Jonsson, båda med stor kunskap om bygden, blomsterängar och andra kreativa utlopp i parker och hemmaträdgårdar till inspiration för läsaren.