Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Sommartid

Sommartid

I "Sommartid" får vi följa en ung man som arbetar på en biografi om den bortgågne J.M. Coetzee. För att kunna ge en levande bild av författaren träffar han en rad personer som han tror haft en stor betydelse för honom och särskilt inriktar han sig på kvinnorna. Bland andra träffar han Julia, en gift kvinna Coetzee hade en affär med, kusinen Margot som stod honom särskilt nära och den brasilianska dansösen Adriana som han förgäves trånade efter. Genom ders berättelser växer bilden fram av en tafatt älskare och en udda, efterhängsen och socialt handikappad person. Och inte var han heller en så märkvärdig författare, de fina priserna och utmärkelserna till trots. I "Sommartid" är inte Coetzee nådig mot sig själv när han självrannsakande och utlämnande, men med en befriande humor och självdistans, synar sin egen person och betydelse.
Inb. med skyddsomslag. Brombergs, 2009, 285 sid.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173372169
Titel
Sommartid : scener ur ett liv i Provinsen
Författare
J.M. Coetzee
Förlag
Brombergs
Utgivningsår
2009
Omfång
285 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
141 x 218 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
438 g
Språk
Svenska
Baksidestext
J.M. Coetzee upphör aldrig att överraska sina läsare. Nu har det blivit dags för honom att berätta om sitt kärleksliv. I romanen Sommartid ansätter han sig
själv hårt med en rad självrannsakande och avslöjande frågor. Hur har han egentligen varit som älskare och vad har hans kvinnor innerst inne tyckt om honom? Och hur har han hanterat andra nära relationer, inte minst den till fadern? Dessutom kan man ju fråga sig hur han är som författare. Inte är han väl så märkvärdig med alla sina konstiga och tråkiga böcker, de fina priserna och lovorden till trots?

Ja, Coetzee är inte nådig mot sig själv. Men här finns en befriande humor och självdistans, och som alltid när det gäller Coetzee är hans prosa glasklar och skimrande. Ännu ett mästerverk av en av vår tids största berättelser.

J.M. Coetzee föddes 1940 i Sydafrika, men lever sedan några år tillbaka i Australien. Han har skrivit ett tiotal
romaner och essäsamlingar. År 2003 tilldelades han Nobelpriset i litteratur.