Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
The Theory of Conscious Harmony

The Theory of Conscious Harmony

Häftad bok. A Wheaton & Co. 1958. 212 sidor.

Mycket gott skick. Boken gavs ursprungligen ut 1958, men denna upplaga är från ett senare datum, gissningsvis 1980-talet.

Rodney Collin (1909-1956) var en nyckelfigur i spridningen och tolkningen av G.I. Gurdjieffs och P.D. Ouspenskys läror, särskilt genom sina egna skrifter och föreläsningar. Hans verk, inklusive "Teorin om evigt liv" och "Teorin om medvetandets harmoni", utforskar djupa filosofiska och andliga begrepp och erbjuder insikter i mänskligt medvetande och verklighetens natur.
Collins tillvägagångssätt gentemot Gurdjieff-arbetet betonade vikten av självmedvetenhet, inre omvandling och utveckling av högre medvetandestillstånd. Han betonade behovet av att individer ägnar sig åt uppriktig självobservation och självstudier för att förstå sin egen psyke och att kontrollera vanemässiga tankemönster och beteenden.

En av Collins centrala övertygelser var idén om ”reconstruction”, vilket han såg som en process att överge gamla former och tränga in i sanningen bakom dem, för att sedan skapa nya former för att uttrycka den sanningen. Han såg denna process som avgörande för att bibehålla vitaliteten och relevansen hos andliga läror över tiden.

Collin betonade också vikten av service och medkänsla i andlig praktik och underströk behovet av att individer har ett ansvar gentemot andra och bidrar positivt till världen.

Sammanfattningsvis representerar Rodney Collins arbete en syntes av esoteriska läror och psykologiska insikter som syftar till att guida individer mot större självmedvetenhet, inre harmoni och andlig uppvaknande.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish