Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Dansare

Dansare

Inbunden bok Albert Bonniers Förlag. 2004. 343 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9100102245
Titel
Dansare
Författare
Colum McCann
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2004
Omfång
343 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 222 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
693 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Ett svindlande språngDet första året Rudolf Nurejev dansade i Paris, 1961, kastades följande föremål upp på scenen: tio hundrafrancssedlar sammanhållna av en gummisnodd, ett paket ryskt te, påskliljor stulna i Louvrens trädgårdar, arton par trosor, krossat glas, hotellnycklar… Ett bevis på hur starka känslor hans danskonst väckte och vilken dyrkan publiken riktade mot honom.
Visst har det skrivits levnadsteckningar om den legendariske tatarpojken (ibland kallad ett bedårande monster), men inte förrän nu har någon trängt sig så nära inpå honom med den frihet fiktionen tar sig rätt till. McCann följer denne storslagne och märklige nyckelfigur inom balettens värld och skildrar hans uppväxt i den bistra sovjetiska verkligheten under det kalla kriget, livet som uppburen dansare och koreograf efter avhoppet till väst, det utlevande, destruktiva kärlekslivet och jet set-tillvaron i världens metropoler."Nurejev tog språnget från Sovjetunionen till Paris och Andy Warhols efterkrigs-New York - ett svindlande språng. Läsaren följer efter, träder in i ett liv som levts i motsatta poler av mänsklig erfarenhet och upplever därför, som i barndomen, världens utomordentliga och förfärande storhet: blod och danskonst, väldiga körer och ensliga monologer. Colum McCann är en lyhörd och förunderlig lyssnare. Och därför en oförglömlig berättare."John Berger"Dansare har spännvidden hos en rysk roman, vilket stämmer väl med en påhittad biografi över Rudolf Nurejevs liv. Detta är boken ni kommer att vilja ha med er på en lång flygplansresa; ni kommer att bli så förförda att ni bara läppjar på vinet och avstår från middagen. Och ni kommer att beundra Colum McCann för hans stora risktagande: krig, Ryssland, balettt, ett liv på tre kontinenter, strävan efter skönhet. Hans skrivande bottnar i ett insiktsfullt och medkännande hjärta: hårt, när det krävs, som den frusna marken i krigstidens Leningrad; smidigt och liturgiskt som när Nurejev lyfter Fonteyn till himlen."Frank McCourt