Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kejsaren - Roms Portar - Del 1

Kejsaren - Roms Portar - Del 1

Pocketbok. Albert Bonniers Förlag. 2004. 359 sidor.

Gott skick. Utspillt vatten på en del sidor. Påverkar inte läsbarheten. Portot gäller för en eller flera böcker.
Rom - ärans och dekadensens, skönhetens och ränkernas stad. På ett gods strax utanför staden växer två pojkar upp tillsammans. Gajus är senatorson och privilegierad. Marcus en adopterad oäkting. De tränas båda i stridskonst under en legendarisk gladiator och drömmer om fältslag, berömmelse och om att få tjäna det mäktigaste imperium som hittills skådats.
Roms grundvalar skakas av en politisk dragkamp mellan två generaler som leder staden mot inbördeskrig. Gajus och Marcus är knappt vuxna när ett slavuppror driver dem till Rom där de tvingas gå skilda vägar. Marcus hamnar som soldat i Grekland och hans skicklighet i strid prövas. Gajus stannar i Rom och blir allt mer indragen i senatens maktspel.
När deras vägar återigen korsas har allt förändrats. Vänskapen ställs inför svåra prov då de hamnar i en kraftmätning där medborgare ställs mot medborgare. Gajus ger sig in i den explosiva maktstriden om Rom.
Gladiatorspel och intriger i senaten, krig i främmande länder, interna politiska konflikter och kärlek är alla ingredienser i romanen Roms portar som berättar den otroliga historien om mannen som skulle bli den störste romaren av alla: Julius Caesar.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100104671
Titel
Roms portar
Författare
Iggulden, Conn
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2004
Omfång
359 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
202 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Liza Marklunds favorit  "En karamell för hängmattan... man kan inte få nog."  (om Kungars död, Kejsaren II)På ett gods utanför Rom växer två pojkar upp tillsammans. Gajus är son till en nobel men inte speciellt framstående romare. Han och hans fosterbror Marcus kostas på en avancerad fostran, bland annat i stridskonst under en legendarisk gladiator. Tillsammans förbereder de sig för ett liv som krigare och ledare och för alltid väver barndomen deras liv samman. Knappt vuxna hotas deras hem av ett slavuppror och de måste slåss för sina liv. Efter att ha förlorat sin familj flyr de till Rom. De hamnar mitt i en explosiv maktkamp som hotar republikens grundvalar.Gladiatorspel och intriger i senaten, krig i främmande länder och interna politiska konflikter är alla ingredienser i romanen Roms portar som berättar den otroliga historien om mannen som skulle bli den störste romaren av alla: Julius Caesar.Roms portar  är den första delen i Kejsaren - en historisk serie om fyra böcker om Rom - ärans och dekadensens, skönhetens och ränkernas stad."Det är som med deckare i tv, som är uppdelade på flera avsnitt, jag måste läsa nästa del också." Norrtelje Tidningen"Med Iggulden vid rodret kommer legenden om Julius Caesar till liv, såväl som en av mänsklighetens mest fascinerande eror." Nerikes Allehanda"Ett storslaget porträtt av den störste romaren av dem alla." Västerviks-Tidningen