Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Det stora tågrånet : en roman

Det stora tågrånet : en roman

Inbunden bok. Stockholm : Norstedts. 1976. 281 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Ganska bra exemplar. Bokbandet känns oläst/knappast läst, har lätt gulnat snitt och en mycket liten blekning längst ner på ryggen, för övrigt i nyskick. Skyddsomslaget har en del kantnötningar och hanteringsspår.

Året är 1855. Drottning Victoria sitter säkert på sin tron. Krimkriget rasar. Och i London planeras det perfekta brottet - århundradets mest våghalsiga tågrån.

Varje månad avgår ett tåg från London till Folkestone vid Engelska kanalen, ett tåg lastat med guld. Guldsändningen skall via Ostende och Paris skickas till den i Ryssland kämpande brittiska armén. Godsvagnen är bevakad. De två kassaskåpen är absolut omöjliga att forcera - det går inte att spränga dem och det behövs fyra olika nycklar för att öppna dem. Varje tänkbar försiktighetsåtgärd har vidtagits av myndigheterna. Men en månad är guldet borta när lasten anländer till Ostende ...

En guldkupp på tåget mellan London och Folkstone 1855 är verklighetsunderlag till Michael Crichtons roman. Otvivelaktigt fanns det ett definierbart underliggande skikt av professionella brottslingar i det viktorianska England för hundra år sedan. Många av dess kännetecken kom i dagen i rättegången mot Burgess, Agar och Pierce, de främsta deltagarna i Det Stora Tågrånet. De greps alla år 1856, nästan två år efter händelsen.


AV MICHAEL CRICHTON: Döden från rymden / Fallet doktor Lee / Först på listan / Chock! / Det stora tågrånet / Kongo / Urtidsparken / Blodröd sol / Jurassic Park / Farkosten / Skamgrepp / Jasper Johns / En försvunnen värld / Flight 545 från Hong Kong / Den 13:e krigaren (Människoätarna) : den arabiske diplomaten Ibn Fadlans berättelse om sina äventyr med vikingarna i österled, och om hur han möter vikingarnas värsta fiender / Passagen / Rovdjur / Timeline.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9117621321
Titel
Det stora tågrånet : [en roman]
Författare
Crichton, Michael - Löfroth, Erik
Förlag
Stockholm : Norstedt
Utgivningsår
1976
Språk
Svenska