Mathias Dahlgren: hemkunskap
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 230 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
"Hemkunskap" är en bok om mat och matlagning helt befriad från idéer om hur man skall leva det perfekta livet. Dahlgren går helt och hållet in för att ge tips och idéer om hur man gör matlagningen enklare och roligare genom att anpassa den efter det liv man faktiskt lever och utifrån det utbud som finns av restauranger och matvarubutiker som i ens närhet. Det här är en bok om att planera sin matvecka mer utifrån hur livet faktiskt ser ut än hur man vill att det skall se ut. Vissa kvällar finns helt enkelt ingen tid för att laga mat, bättre att inse det än att leva med ständigt dåligt samvete över det.
Precis som i en vanlig hemkunskapsbok (jag gillar förresten det skolboksaktiga plastomslaget, en kul detalj!) finns här en genomgång av köksredskap och hur man håller ordning i köket. Några fina kapitel om smaker som passar ihop och hur man kryddar med smaker från hela världen finns här också tillsammans med goda råd om hur man strukturerar upp sin frys och sin veckoplanering. En komplett hemkunskapsbok befriad från pekpinnar, kort och gott.
Omslaget har mindre skavanker. Utöver det inga skadade sidor eller klotter. Sparsamt använd och nästintill nyskick. Söker ett kärleksfullt hem där den får fortsätta att vara lika behjälplig som den varit för egen del!
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789174245707
- Titel
- Mathias Dahlgren: hemkunskap
- Författare
- Dahlgren, Mathias
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 187 x 246 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Glöm skolans lektioner i hemkunskap! Lär dig Mathias Dahlgrens hemkunskap för vuxna och matlagningen blir roligare, enklare - och din mat blir godare.Mathias Dahlgren är stjärnkocken som gjort sig ett namn för sina raffinerat enkla rätter i fine dining-miljö. Men han har också en stadig slev i vardagskastrullen. Han vet vad som fungerar att laga hemma, vilka tekniker man ska använda, hur man planerar, förbereder, kombinerar, smaksätter och lagar smarta rätter med schysta råvaror och en och annan himmelsk soppa på spik.I Mathias Dahlgren: Hemkunskap tar stjärnkocken ett större grepp om köket och hur vi bäst arbetar i det. I bokens tre huvudkapitel - 20 minuter, 40 minuter och 120 minuter eller mer - står 20 minuter för det snabba men välkomponerade, 40 minuter för middagar med enkel dessert att göra de dagar det finns lite mer tid och 120 minuter eller mer för basrecepten och långkoken som ger grunden till en stressfri vardag vid spisen.Mathias Dahlgren bjuder också på listor med oväntade och fantastiska smakkombinationer och smarta proffsknep som ger genvägar i köket.Boken innehåller också en framtidsspaning av matskribenten Mats-Eric Nilsson.
