Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Bögjävlar

Bögjävlar

Gott skick. Atlas, 2007, häftad, 121 s, utgallrad biblioteksbok, stämplar, etiketter, kortficka, inplastad, ngt smutsigt sidsnitt, gott skick

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173893121
Titel
Bögjävlar
Författare
Ingvarsson, Stefan
Förlag
Bokförlaget Atlas
Utgivningsår
2007
Omfång
121 sidor
Bandtyp
Flexband
Mått
130 x 205 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
190 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Bögjävlar är en uppgörelse med den samtida svenska gaykulturen. I sju års tid har Daniel Björk, Tomas Hemstad, Stefan Ingvarsson, Petter Wallenberg och Roger Wilson analyserat den omgivande bögvärlden i olika former. Den här boken (och bloggen www.bogjavlar.se) fortsätter samtalet.

De senaste årens mediala och popkulturella framgång för bögar i Sverige har skett till priset av kastrering och utslätning. Bögar tolereras, men knappt. Allt har gått så fort. Vågar man lita på att acceptansen är mer än ett ytligt fenomen? Samtidigt håller bögvärlden en enad och glatt leende front utåt. Resultatet: dagens svenska bögkultur har blivit självbegränsande, infantil och enkelspårig.

Vad händer egentligen med en kultur som assimileras? Varför påstås bögar gilla dålig musik? Har bögar sex eller är de bara gosiga och kramiga? Är bögkulturen verkligen trendsättande inom mode? Det är några av frågorna som besvaras i Bögjävlar.

Bögjävlar är också en introduktion till den kritik mot gaykulturens mittfåra som formulerats i USA och England, en kritik som rör allt ifrån likriktning och kommersialism, till campkulturens död och radhusifiering. Med exempel från medier, musik, litteratur, film och mode skärskådar de en kultur som skriker efter uppgradering.