Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Att bemästra grunden i Buddhas lära

Att bemästra grunden i Buddhas lära

Häftad bok. Privat tryckning. 1 uppl. 2010. 317 sidor.

Nyskick. Denna bok presenterar ovärderliga tekniker som är nödvändiga för upplysning. Blotta tanken att lärdomarna kan "bemästras" har väckt oenighet inom buddhistiska kretsar. Likväl vidhåller Daniel Ingram att upplysning är ett uppnåeligt mål - när vi gjort oss av med våra fantasifulla uppfattningar om det, och vi har lärt oss använda meditation som en metod att undersöka verkligheten snarare än en möjlighet att vältra oss i "självupptaget sinnesbrus" .

Ingram förklarar tydligt skillnaden mellan koncentrationsbaserad meditation och insiktsmeditation (vipassana), han ger exempel på övningar, och viktigast av allt: han presenterar detaljerade kartor över de sinnestillstånd som vi sannolikt kommer att stöta på och de stadier vi måste klara av när vi går igenom tydligt definierade insiktscykler.

Det är lätt att känna sig överväldigad av Ingrams försäkran om enkelheten i högre medvetandenivåer, men han är en metodisk, jordnära och medkännande guide och till den utövare som är villig att engagera sig i sin utveckling är boken en glittrande juvel. Format 20x27 cm

FRI FRAKT inrikes
Betala med Swish Fraktfritt