Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton

Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2021. 144 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Karl-Bertil Jonsson fyller fyrtio! Sedan 1975 har SVT varje julafton visat Per Åhlins och Tage Danielssons älskade film om den idealistiske pojken som tar lagen i egna händer. Nu ges sagan ut på nytt i bokform; en jubileumsupplaga med Per Åhlins personliga berättelse om filmens kreativa och tidspressade tillblivelse och med filmens kompletta storyboard som extra bonusmaterial.

Den fjortonårige Karl-Bertil som inspirerad av Robin Hood tar paket från sitt extrajobb på postens paketavdelning och delar ut till fattiga i slumkvarteren har älskats av den svenska publiken och blivit synonym med svensk jultradition. Många av filmens karaktärer har även letat sig in i folksjälen och blivit klassiska, som exempelvis Karl-Bertils far, varuhusdirektören Tyko Jonsson, som då han får reda på att hans son stulit julklappar av rika personer för att ge till fattiga, utbrister: "Jag har närt en kommunist vid min barm!" Och Karl-Bertils ömma moder som bjuder sin son på frukost på sängen och byrådirektör H.K. Bergdahl som när Karl-Bertil tvingas berätta vad han gjort säger: "Det var förbanne mig det finaste jag hört sedan jag konfirmerades!"

Per Åhlin ger oss i denna jubileumsutgåva en unik insyn i hur det gick till att skapa filmen; från storyboard till slutklippning – dagen före julafton 1975.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789146238744
Titel
Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton
Författare
Danielsson, Tage
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
2021
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
175 x 247 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
577 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Karl-Bertil Jonsson fyller fyrtio! Sedan 1975 har SVT varje julafton visat Per Åhlins och Tage Danielssons älskade film om den idealistiske pojken som tar lagen i egna händer. Nu ges sagan ut på nytt i bokform; en jubileumsupplaga med Per Åhlins personliga berättelse om filmens kreativa och tidspressade tillblivelse och med filmens kompletta storyboard som extra bonusmaterial.Den fjortonårige Karl-Bertil som inspirerad av Robin Hood tar paket från sitt extrajobb på postens paketavdelning och delar ut till fattiga i slumkvarteren har älskats av den svenska publiken och blivit synonym med svensk jultradition. Många av filmens karaktärer har även letat sig in i folksjälen och blivit klassiska, som exempelvis Karl-Bertils far, varuhusdirektören Tyko Jonsson, som då han får reda på att hans son stulit julklappar av rika personer för att ge till fattiga, utbrister: "Jag har närt en kommunist vid min barm!" Och Karl-Bertils ömma moder som bjuder sin son på frukost på sängen och byrådirektör H.K. Bergdahl som när Karl-Bertil tvingas berätta vad han gjort säger: "Det var förbanne mig det finaste jag hört sedan jag konfirmerades!"Per Åhlin ger oss i denna jubileumsutgåva en unik insyn i hur det gick till att skapa filmen; från storyboard till slutklippning – dagen före julafton 1975.