Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Depression en vanlig sjukdom

Depression en vanlig sjukdom

Inbunden bok. Natur och kultur. Inbunden. Kartonnage.

Nära nyskick. (45).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127069672
Titel
Depression - en vanlig sjukdom : Symtom, orsaker och behandlingsmöjligheter
Författare
Wasserman, Danuta
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
1998
Omfång
310 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
641 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det uppskattas att varannan kvinna och var fjärde man någon gång under sitt liv drabbas av en depression. Särskilt lätta och medelsvåra depressioner har ökat under den senaste tiden. Även debutåldern har gått ner och allt fler ungdomar och barn är deprimerade. Depression har blivit ett tidens tecken samtidigt som samhället mer än någonsin premierar framgång, lycka och ungdom.
Sjukdomen kan yttra sig som lättare nedstämdhet eller som djup melankoli och den ser olika ut hos barn, vuxna och äldre. Danuta Wasserman redogör för psykologiska, sociala och biologiska orsaker bakom uppkomsten av depressioner. Kroppsliga och psykiska symtom beskrivs. Läsaren får också ta del av hur modern depressionsbehandling går till i praktiken.
Det finns flera framgångsrika metoder för att behandla depression. Boken tar upp den livliga debatt som förts och fortgår om antidepressiva läkemedel. En uppfattning är att det förskrivs för mycket antidepressiva läkemedel till för många. Andra menar att alltför få ordineras dessa många gånger livräddande mediciner.
Ingen skall behöva lida i onödan. Det är heller inte meningen att man ska äta medicin så fort man känner sig lite nedstämd. Dessutom finns psykologiska och andra behandlingsmetoder som ensamma eller i kombination med antidepressiva läkemedel borde få större utrymmer vid behandling av depressioner, anser Danuta Wasserman.

Danuta Wasserman är professor i psykiatri och suicidologi vid Statens institut för psykosocial miljömedicin, Karolinska Institutet och Stockholms läns landsting. Hon är verksam som chefsöverläkare och forskningsledare vid Centrum för suicidforskning och prevention i Stockholm.