Danyel Couets Paris : från chèvre chaud till couscous merguez
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2007. 262 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
ABSOLUT Nyskick
Danyel Couers livslånga och stormande kärlek till rak enkel fransk mat grundlades i hans farmors parisiska kök.Här gav lökar sötma åt den bästa av löksoppor,här behandlades linser ,sparris och karaktärsstarka korvar alla lika kärleksfullt .Och pommes fritesen!Bättre pommes fritesen än farmors fanns inte.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789127088207
- Titel
- Danyel Couets Paris : från chèvre chaud till couscous merguez
- Författare
- Danyel Couet
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 262 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1114 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kocken Danyel Couet har sina rötter i den franska huvudstaden och presenterar här sina parisiska favoriträtter med smaker från hela världen klassisk bistromat som steak frites och chèvre chaud, arabisk lammcouscous, crêpes, rostade kastanjer, våfflor och annan fransk streetfood, grekiska gyros, enkel picknickmat samt kinesisk sötsur anka med ingefära.
I Paris blandas fransk matkultur med arabisk, afrikansk, judisk, grekisk och asiatisk mat och varje stadsdel arrondisemang har sin inriktning. De judiska kvarteren hittar man till exempel i Le marais, och det 13:e arrondisemanget är känt för sin asiatiska mat.
Boken är rikligt illustrerad med bilder av den brittiske fotografen David Loftus.