Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Normalt? : från vansinnesdåd till vardagspsykoser
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186675486
Titel
Normalt? : från vansinnesdåd till vardagspsykoser
Författare
David Eberhard
Förlag
Pocketförlaget
Utgivningsår
2012
Omfång
315 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
170 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Normalt? Från vansinnesdåd till vardagspsykoser, David Eberhards nya bok, tar avstamp i de vansinnesdåd som skedde under 2003 och som kulminerade med mordet på Sveriges utrikesminister Anna Lindh. Varför kunde man inte förutspå att Mijajlo Mijailovic skulle mörda Anna Lindh? Varför lade man Anna Odell i bälte?
Vilka är det som mördar okända förbipasserande på gatan?

I bokens första del karaktäriserar Eberhard de psykiatriska tillstånd som möjligen, men mycket sällan, är farliga för förbipasserande. Bokens andra del handlar om alla de tillstånd som man försöker behandla för att minska risken för självmord. Behandlar vi för många med antidepressiva läkemedel? Har vi skapat en helt ny generation av narkomaner när vi behandlar ADHD med amfetaminliknande preparat.

I tredje delen fortsätter Eberhard att försöka avgränsa friskt från sjukt. Var går gränsen för när man ska betrakta ett tillstånd som normalt? Den fjärde delen diskuterar behandlingar. Det har funnits en snart sekellång dispyt om huruvida man ska behandla människor med psykofarmaka eller med psykoterapi.

David Eberhard har provocerat, underhållit och folkbildat i sina två tidigare succéböcker: I trygghetsnarkomanernas land och Ingen tar skit i de lättkränktas land. Nu fortsätter han sin granskning av folkhemmet Sverige. Eberhard har skrivit en debattbok inom sitt eget expertområde, psykiatrin. Och den berör. Genom att illustrera de olika sjukdomstillstånden med exempel från media och Eberhards liv som överläkare och chef inom psykiatrin blir det lättillgängligt och begripligt för allmänheten.