Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Skogsmadonnan

Skogsmadonnan

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2005. 368 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Ann Holmes är sexton år och på rymmen. Hon livnär sig som kringresande svampplockare och bor i tält. Men en eftermiddag i november, i North Forks dimmiga skogar, visar sig den heliga jungfrun för henne, lika tydligt som dagen. Fader Collins - en ung präst som är ny på orten - finner Ann oroande förförisk. Men det är hans uppgift att opartiskt bedöma trovärdigheten i hennes syner: Är de vanföreställningar, eller en verklig kallelse från Gud? Rykten om visionären sprider sig och tusentals människor, inklusive pressuppbåd, samlas i staden. Carolyn Greer, en cynisk och kvick svamplockarkollega till Ann, inser att här finns pengar att tjäna. Hon blir en effektiv manager. Och Tom Cross, som varit arbetslös sedan hans son förlamades genom en olyckshändelse, ser i Anns uppenbarelser en sista chans till frälsning för både sig själv och sonen. David Guterson har skrivit en spännande, beskt humoristisk och djupt engagerande historia om tro i våra dagar.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9113012703
Titel
Skogsmadonnan
Författare
David Guterson
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2005
Omfång
368 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
150 x 230 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
641 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En ung kvinna får en uppenbarelse av Jungfru Maria i skogen och det får det inslumrande samhället North Folk att vakna till liv. Det byggs en ny kyrka och en hel industri växer upp kring myten om uppenbarelsen.

Ann Holmes är 16 år när hon rymmer från sin dysfunktionella familj. Hon går på droger i kombination med allerigmedicin och framkallar i skogen en uppenbarelse av Jungfru Maria. Ann blir helgonförklarad och människor söker sig till henne för att få råd, tröst och frälsning. Det byggs en ny kyrka och en hel industri växer upp kring uppenbarelsemyten.
Guterson skildrar det lilla samhällets olika karaktärer med stor skicklighet. Hans rollfigurer är främst tre: den unge prästen fader Collins som försöker skydda Ann, Carolyn, Anns cyniska väninna och taleskvinna och den komplicerade Tom, en sorts Marlboroman som tappat greppet som tillvaron, förlorat sin hustru och kanske gjort sin son totalförlamad genom att fälla ett träd över hans rygg. Tom söker nu tröst hos Ann för att lätta sina skuldkänslor.
Gutersons nya roman handlar om vad som driver människor med en stark religiös övertygelse och vad det kan få för konsekvenser.