Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Marilyn Monroe : metamorfoser

Marilyn Monroe : metamorfoser

Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 289 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 30x23cm 1930g Boken Metamorfoser gavs ut inför 50-årsminnet av Marilyns bortgång Här finns massor av bilder som inte tidigare publicerats, alla är de av mycket hög kvalitet. Förf. har ett av världens största arkiv med Marilynbilder och har valt ut mer än 200 av dessa till denna bok.

Så här skriver Emilie Novotny i Dagens bok.com 2012-03-31
"Den bild som de flesta ser när de tänker på Marilyn Monroe, är en bild där hon har blond page och röda, glansiga läppar och flörtigt leende. Kanske står hon ovanför den där varmluftsventilen så att kjolen flyger upp och hon måste hålla ned den. I Marilyn Monroe: Metamorfoser finns det många bilder att byta ut den med.

Metamorfoser är kronologiskt uppbyggd, först får vi möta Marilyn Monroe i början av karriären, när hon fortfarande var Norma Jeane. Det är en leende tjej i bruna lockar och en ungdomlig mjukhet i kroppen, som med dagens ideal skulle räknas som kurvig.
Det slår mig hur äkta och naturliga bilderna är. Inte så att Marilyn Monroe inte är sminkad, stylad, poserad, utan för att bilderna är oretuscherade. Jag vet inte när jag senast såg en modellbild där allt är med, om jag någonsin gjort det.
...
Även när Marilyn Monroe blir äldre, mer erfaren, blond och smalare förblir bilderna oretuscherade. För mig är det en lättnad att inse att det inte finns någonting naturligt i de bilder som vi möter idag, trots att de bilderna oftast utger sig för att vara just naturliga.
Varvat med bilderna finns citat av vänner, kollegor, fotografer och stylister som alla har sin bild av superstjärnan:
""Eftersom väldigt små gyllene hår gjorde henne lite luden i ansiktet fångade det ljuset och fick en gloria att ta form som skänkte henne ett svagt glimmer.""
Detta säger Eva Arnold, en av alla fotografer som fotograferat Marilyn Monroe. ....
Alla pratar de om hur Marilyn levde upp framför kameran. Att hon alltid gjorde sitt bästa inför varje fotografering, att hon blev en ”övernaturlig skönhet” och först kom till sitt rätta jag genom kameran.
...
Marilyn Monroe är beviset på att de egenskaper som behövs för att få den superstjärnestatus som hon fick och fortfarande har är: målmedvetenhet, styrka, hjälplöshet och narcissism. Och alla dessa egenskaper är representerade och skildrade i bild efter bild i den här boken."


Biogr

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789153437635
Titel
Marilyn Monroe : metamorfoser
Författare
David Wills
Förlag
Ica Bokförlag
Utgivningsår
2011
Omfång
289 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
234 x 298 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
1926 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Inför femtioårsminnet av Marilyn Monroes död kommer nu boken med den mest påkostade och omfattande samlingen av fotografier på Marilyn som någonsin har getts ut - där mer än hälften av bilderna aldrig tidigare har visats.

DET HAR GETTS UT många fotoböcker med Marilyn - men ingen som liknar denna. Mer än 60 procent av bilderna visas för första gången, och såväl Marilyn-fans som fotosamlare kommer att häpna över bildernas exceptionella kvalitet. Alla de foton som publiceras här för första gången kastar dessutom nytt ljus över denna ikon, som är själva sinnebilden för epitetet photogénique.

David Wills är konstintendent och har skapat ett av världens största oberoende arkiv med originalfotografier av Marilyn. I Marilyn Monroe: Metamorfoser har han samlat verk av alla stjärnfotografer som arbetat med Marilyn, samt från dussintals okända, för att skapa den mest bländande portfolion med bilder från varje period i stjärnans liv. Här finns bilder från såväl Marilyns tidigaste sittningar 1942, som fotografier tagna bara veckor före hennes död.

Med hundratals helsidesfoton, som inkluderar fantastiska, tidigare opublicerade färgfoton från början av hennes karriär, skildrar boken hennes uppgång från en blyg katalogmodell till ett av historiens mest kända ansikten. Ingen annan bok kommer ens i närheten av detta fotomaterial.