Single malt whisky : Välj whisky efter smak och doft
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 224 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Bok och skyddsomslag är i toppskick, se båda på bilden.
Massa fakta om whisky men även bilder och guidning till att själv bli en whisky-konnässör. Kanske en perfekt present till någon som ”har allt”?
Titta gärna efter mer innan du avslutar ordern.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9151844443
- Titel
- Single malt whisky : Välj whisky efter smak och doft
- Författare
- David Wishart
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1020 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- David Wisharts bok förändrar vårt sätt att uppfatta single malt whisky på djupet. Han gör rent hus med den förvirrandejargong som ofta används för att beskriva whisky och ersätter den med en objektiv och enkelt tillämpad doft- och smakguide.
Han identifierar tolv dimensioner av doft och smak i en single malt whisky: kropp, sötma, rök, medicin, tobak, honung, krydda, vin, nöt, malt, frukt och blommor. Dessa tolv faktorer innefattar en doft- och smakterminologi med över 400 beskrivande termer från omkring tusen publicerade provningsanteckningar.
Denna bok beskriver de viktigaste single malt whiskies, som spänner över hela doft- och smakspektrumet. Här finns författarens egna provningsnoteringar och profiler grundade på hans nyskapande klassificering, och varje destilleri presenteras kortfattat med information för besökare. Han berättar om whiskytillverkningens historia, förklarar noggrant olika tillverkningsmetoder och hur man bäst organiserar en whiskyprovning.