Allt gott ur romargrytan : recept och råd om matlagning i glasyrfri lergryta
Pocketbok. Bonnier. 1975.
Gott skick.
pärmen har en del bruksspår, inlagan fin. Portot gäller oavsett antal böcker. - Den gamla konsten – med anor från romartiden – att laga mat i lergryta har blivit populär igen. Man blöter lergrytan, lägger i ingredienserna, sätter på locket och kokar eller stekar maten i ugnen. Genom att grytans material både andas och håller fukt bevaras matens naturliga smak och arom. Lergrytan är också särskilt lämplig för den som håller diet.
Dora Defesche lämnar allmänna skötselråd och anvisningar samt hela 167 olika recept. Nästan allt går att laga i lergrytan: kött, fisk, soppor, stuvningar, pastejer, vilträtter, grönsaksrätter och efterrätter. Bland de många standardrätterna finns flera exempel på kontinental husmanskost.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789100407964
- Titel
- Allt gott ur romargrytan : recept och råd om matlagning i glasyrfri lergryta
- Författare
- Defesche, Dora - Maurer, Anita - Zwaan, Ans - Svensson, Lars
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1975
- Språk
- Svenska
