Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Samuels döttrar : [roman]

Samuels döttrar : [roman]

Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1982. 336 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. I Samuelserien som består av Samuels bok, Samuels döttrar (1982), Kanaans land och Maria ensam grep Sven Delblanc tillbaka på sin egen släkthistoria, för att i fritt gestaltad romanform berätta om sin morfar och hans stora familj. Bland en mängd öden står tre människor i centrum: prästen Samuel som krossas och förvandlas till Tok-Sam, hans dotter Maria som reser sig ur förnedringen och hennes drömmande son Axel. Romanerna utspelar sig i det oscarianska Sverige, i Kanada mellan världskrigen och i sista delen åter på den sörmländska landsbygden, i Hedeby. Där möter Delblancläsaren många gamla bekanta från Hedeby-sviten, och på så vis knyts två av de mest älskade svenska romanserierna ihop till en helhet, enastående i vår moderna litteratur.
Samuels bok utkom 1981 och är den första boken i böckerna om Samuel och hans döttrar. Boken är skriven av Sven Delblanc och handlar om Samuels liv runt sekelskiftet 1800-1900. Serien fortsätter med Samuels döttrar.

Samuels bok är en roman, vilket Delblanc understryker i efterordet. Dock så bygger hela första delen, Pastor Eriksson, på hans egen morfars dagboksanteckningar, och Delblanc säger att boken är ett sätt att behandla hans förfäders liv och leverne.

Romanen är en av titlarna i boken Tusen svenska klassiker (2009).
Sven Delblanc, född 26 maj 1931 i Swan River i Manitoba i Kanada, död 15 december 1992 i Uppsala, var en svensk författare och litteraturvetare. Han anses av vissa som en av efterkrigslitteraturens främsta författare och skrev under sin verksamma tid ett flertal romaner och pjäser till radio och scenteater.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100455555
Titel
Samuels döttrar : [roman]
Författare
Delblanc, Sven
Förlag
Stockholm : Bonnier
Utgivningsår
1982
Språk
Svenska