Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Stenfågel : en berättelse från Sörmland

Stenfågel : en berättelse från Sörmland

Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1977. 230 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Det stora kriget som snart ska bryta ut kastar sin skugga över Hedebys idyll. Men många ser den inte och för de flesta fortsätter livet till synes som vanligt. Ändå förändras allt av utvecklingen. Personerna är många, backstugufolk och bönder mest. Här är Rävfarmarn som drabbas av att silverräv fallit ur modet. Här är Svensson som kommer ur fängelset till Signe, som förlåter för sju gånger sjuttionde gången. Här är Pärsy som tagit värvning vid gardet. Här är Erik och Elon som är drängar på Näsby, den ene kuvad och hopplös, den andre nära att sprängas av drömmar och längtan. Här är Handlarn, som oförklarligt blir allt rikare och där är Oscar Hesekiel, prästson och marxist som vill öppna Folkets ögon. Här är Märta på konditoriet och här är framför allt gumman Karolina, tyst, tålig, klok, med en värdighet som fötts ur resignationen – ett porträtt bland de stora i svensk litteratur. Här är andra delen i ett av Sveriges mest lästa, älskade och diskuterade romanverk - Sven Delblancs Hedebyböcker. I serien ingår Åminne (1970), Stenfågel (1973), Vinteride (1974) och Stadsporten (1976).
Stenfågel skildrar samma trakt och delvis samma människor som Sven Delblancs berömda bok Åminne. Det är en rik, frodig och gripande roman som oemotståndligt leder läsaren in i sin värld och inte släpper honom förrän han älskar den. - - Sven Delblanc var en svensk författare och litteraturvetare som anses vara en av efterkrigslitteraturens främsta. Han föddes 1931 i Swan River i Kanada och växte upp i Sverige. Delblanc debuterade 1962 med romanen Eremitkräftan, som är en spännande och gåtfull bildningsroman som diskuterar frihetsproblemet. - - Delblancs författarskap är mångsidigt och omfattar romaner, noveller, pjäser, essäer och memoarer. Han är känd för sin realistiska skildring av det svenska samhället, sin psykologiska insikt och sin humor. - - Delblancs stil är ofta lekfull och ironisk. Han använder sig ofta av historiska och mytologiska motiv för att utforska teman som identitet, frihet och kärlek. Delblancs influenser är många och varierande, men han har bland annat nämnt August Strindberg, Selma Lagerlöf och Tomas Tranströmer som viktiga inspirationskällor. - - Sven Delblanc avled 1992. Han är en av de mest betydelsefulla svenska författarna under 1900-talet och hans verk fortsätter att läsas och studeras av nya generationer läsare. --- Tycker du om SVEN DELBLANC kan du nog även vara intresserad av dessa författare: Selma Lagerlöf, August Strindberg, Tomas Tranströmer, Fjodor Dostojevskij, Herman Hesse.
Sven Axel Herman Delblanc, född 26 maj 1931 i Swan River i Manitoba i Kanada, död 15 december 1992 i Uppsala, var en svensk författare och litteraturvetare.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100381411
Titel
Stenfågel : en berättelse från Sörmland
Författare
Delblanc, Sven
Förlag
Stockholm : Bonnier
Utgivningsår
1977
Språk
Svenska