Yoghurtboken
Rabén & Sjögren, 1984 Hårda pärmar, limbunden, 144s. 20x14cm, 300g.
Mycket gott skick. ISBN 9129569036. Baksidestext: I VÄSTEUROPA ÄTS YOGHURT fortfarande mest som mellanmål eller efterrätt. De flesta känner inte alls till denna mångsidiga ingrediens. Dessutom är yoghurt en bra ersättning för grädde, mjölk, kärnmjölk och sur grädde. Den blir en utmärkt marinad och passar bra ihop med grönsaker, ägg, kött, tamfågel, ost, gryn och frukt. Arto der Haroutunian har i Yoghurtboken samlat recept från alla de länder där man alltid använt yoghurt. De flesta är mycket gamla, en del yngre och några få moderniseringar av gamla recept. I sin inledning skriver författaren: Jag anser att yoghurt utan konkurrens är den mest spännande av alla ingredienser från mellersta Östern, inte bara för vad den redan erbjuder utan också för att man under de närmaste åren i Europa och Amerika kommer att finna nya anvandningssätt och varianter. Man kan göra nästan vad som helst med yoghurt. Låt Yoghurtboken bli din idékälla for egna experiment med bl a soppor, smårätter, sallader, kött, fågel, fisk, efterrätter, såser och drycker!
Förlagsfakta
- ISBN
- 9129569036
- Titel
- Yoghurtboken
- Författare
- Der Haroutunian, Arto
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska