Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En julsaga

En julsaga

Inbunden bok. Modernista. 1 uppl. 2014. 92 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bokhandelsnytt exemplar i presentskick. Oläst.

En riktigt god jul - blir det till slut i Charles Dickens klassiska berättelse "En Julsaga". Men vägen dit är inte den vanliga ...

Charles Dickens skrev sin historia inför julen 1843. Den blev omedelbart en stor framgång och har sedan dess haft en central roll i såväl den anglosaxiska som den svenska jultraditionen. Det är Dickens överlägset mest berömda verk och världens mest lästa bok om julen. Den berättar historien om Ebenezer Scrooge, snål och elak kapitalist som genomgår total omvändelse och blir en god man, efter att ha hemsökts av spöken på julaftonsnatten. Berättelsen har resulterat i ett flertal filmer och dramatiserats otaliga gånger, i regel som ett enkelt spel om moral. Men det är Dickens djupt mänskliga förståelse, och det märkliga sätt på vilket människorna omkring huvudpersonen ter sig lika overkliga som spöken - fram till dess att Scrooge träffas av sin hårda insikt - som gör den här korta romanen till en unik psykologisk resa.

AV CHARLES DICKENS: Mysteriet Edwin Drood / Vår gemensamma vän / Lysande utsikter / Historien om två städer / En berättelse om två städer / Lilla Dorrit / Hårda tider / Bleak house / Vardagsord / David Copperfield / Dombey och son / Syrsan vid spiseln / En julsaga (En spökhistoria vid jul / En spökhistoria i juletid / En julberättelse / En julhistoria / En julsång på prosa / Julaftonen) / Martin Chuzzlewit / Barnaby Rudge / Den gamla antikvitetshandeln / Nicholas Nickleby / Oliver Twist / Pickwickklubbens efterlämnade papper.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174997330
Titel
En julsaga
Författare
Dickens, Charles
Förlag
Modernista
Utgivningsår
2014
Omfång
92 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
254 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Världens mest lästa bok om julen berättar historien om Ebenezer Scrooge, snål och elak kapitalist som genomgår total omvändelse och blir en god man, efter att ha hemsökts av spöken på julaftonsnatten.

En julsaga [1843] är Charles Dickens överlägset mest berömda verk. Ett flertal gånger har den också filmatiserats och dramatiserats, i regel som ett enkelt spel om moral. Men det märkliga sätt på vilket människorna omkring huvudpersonen ter sig lika overkliga som spöken, fram till dess att Scrooge träffas av sin hårda insikt, gör den här korta romanen till en unik psykologisk resa.