Svampkokboken
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2001. 93 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Mycket rikt och vackert illustrerad med foton i färg. Boken innehåller ett 70-tal rätt, alla grundligt utprovade, och vackert fotograferade av Anders Pedersen. Paret Holmberg har under decennier arbetat i svampupplysningens tjänst och besvarat frågor om hur man bäst tar till vara på och tillagar matsvampen. Dieter är köksmästare och svampkännare. Tillsammans har de här samlat sina bästa svamprecept: soppor, stuvningar, för- och smårätter, varmrätter med kött, fågel och fisk, vegetariska svamprätter,bakning, inläggningar och svampmjöl. Här finns också tips om hur man tillagar alla odlade svampar. Dessutom ges tips om plockning, rensning, frysning och torkning.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789151838632
- Titel
- Svampkokboken
- Författare
- Dieter Endom - Ingrid Holmberg - Pelle Holmberg - Anders Pedersén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 357 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Trattkantarellsoppa med gorgonzola och rucula, karljohanssnacks, ostgratinerad torskfilé med musslor och mandelkremla, kyckling med pepparriska, lammgryta med spetskål och svamp, taggsvampspiccata med tomatsås...
Pelle och Ingrid Holmberg har under decenniers arbete i svampupplysningens tjänst mött tusentals svampentusiasters frågor om och synpunkter på hur man bäst tar till vara och tillagar matsvampen. Tillsammans med vännen, köksmästaren och svampkännaren Dieter Endom har de här samlat sina bästa svamprecept, alla grundligt utprovade och vackert fotograferade av Anders Pedersen.